avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschidere cabinet kinetoterapie parter bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschidere cabinet kinetoterapie parter bloc

Buna ziua,
Am cumparat un apartament la parterul unui bloc si as vrea sa deschid un cabinet de masaj si kinetoterapie;as fi interesat de ce aprobari am nevoie de la vecini(asociatie proprietari), si mai exact de la care dintre ei..cei cu care am perete comun sau toti cei de pe palier..
De asemenea ma intereseaza sa stiu daca este nevoie sa schimb destinatia spatiului in spaiu comercial(stiu ca se face la urbanism la primarie) sau este suficient acordul vecinilor.
Astept ajutorul dvs, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladimirosky , utilizator 10:19, 24 Mai 2012
este suficent acordul vecinilor cu care aveti perete comun, inclusiv plafoane, si acordul asociatiei de propietari, nu este necesar sa schimbati destinatia spatiului si cred ca este mai avantajos sa deschideti un PFA
Daca ati stabili in acel apartament numai sediul social al firmei, fara activitate, fara public, intr-adevar ar fi nevoie sa completati un formular pe care-l gasiti la Registrul comertului sau pe site-ul lor si pe acesta trebuie sa va dea acordul vecinii "direct afectati" (stanga, dreapta, sus) si comitetul executiv (stampila si semnatura presedintelui).
Dar, fiind vorba despre deschiderea unui punct de lucru, amenajare, poate modificari constructive, cale de acces separat al clientilor..., toate acestea necesita, pe langa aprobarile de mai sus si altele de la primarie, proiect, schimbarea destinatiei din locuinta in spatiu comercial...
buna ziua,
Revin cu situatia de mai sus.Intr-adevar in apartamentul respectiv se vor desfasura si activitatile specifice unui cabinet de kinetoterapie, deci va fi un punct de lucru, si as vrea sa stiu daca pot sa folosesc scara blocului,fara sa mai construiesc o intrare separata, si de ce acte as avea nevoie.
In situatia aceasta se schimba cu ceva obligativitatea transformarii in spatiu cumercial?
De ce acte as mai avea nevoie ca sa port porni activitatea?
Multumesc.
Stati de vorba cu presedintele asociatiei, cereti-i sa faceti o conventie intre dv. ca proprietar al cabinetului si asociatie prin care va luati niste obligatii de comportament, dar si poate pecuniare la pretentiile asociatiei, tinand cont ca veti avea clienti care vor ajunge in cabinet prin holul blocului.

E bine sa aveti aceasta conventie de drepturi si obligatii reciproce pentru a sti ce aveti voie sa faceti si ce trebuie sa faceti, adica un comportament previzibil de ambele parti.
multumesc de raspuns, dar tot nu mi-e clar daca trebuie sa schimb destinatia apartamentului in spatiu comercial si cum anume se face treaba asta..ce costuri presupune, ce alte acte mai trebuiesc facute..

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in spatiu comercial ContSters64816 ContSters64816 Buna, Am si eu o problema ...detin un imobil..care este spatiu locuibil si as dori sa il transform in spatiu comercial si ulterior sa il inchiriez dar din ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet stomatologic gabi4d gabi4d Buna seara , De curand am cumparat o garsoniera situata la parterul unui bloc cu intentia de a amenaja un cabinet stomatologic. Am fost la Primarie , ... (vezi toată discuția)