avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare cabinet stomatologic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare cabinet stomatologic

Buna seara ,
De curand am cumparat o garsoniera situata la parterul unui bloc cu intentia de a amenaja un cabinet stomatologic.
Am fost la Primarie , Serviciul Urbanism , unde am adus la cunostinta in scris ca doresc sa schimb destinatia spatiului din spatiu de locuit in spatiu prestari servicii ,respectiv cabinet stomatologic.
In raspunsul primit mi se solicita acordul in fata notarului a vecinilor situati deasupra , respectiv stanga , dreapta , in plan vertical si orizontal ca sa folosesc termenii folositi in Primarie.
Intrebarea mea este urmatoarea
Acest lucru e prevazut de lege sau este o hotarare a Consiliului Local?
Va multumesc frumos pentru orice indrumare
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:29, 21 Octombrie 2012
Conform dispozitii L nr 230/2007 schimbarea destinatiei spatiului de locuit se poate realiza numai cu acordul proprietarilor invecinati
Acordul notarial este necesar pentru a preintampina situatiile neplacute,cand ulterior schimbarii destinatiei spatiului,vecinii pot ridica pretentii sau cereri
Sunteti proprietarul acelei garsoniere si nimeni nu va contesta acest drept. Ar fi fost bine ca la negocierea vanzarii-cumpararii sa fi cerut fostului proprietar schimbarea destinatiei spatiului. Acum, vecinii stiu ce vreti sa faceti acolo si, e posibil, sa va ceara niste bani pentru acel acord.

Astfel, costurile deschiderii cabinetului vor creste.
Se mai practica si varianta ca in cazul entitatilor juridice care isi desfasoara activitea in condominii,asociatia de proprietari sa dispuna impunerea de contributii/parti comune la valoarea hotarata de adunarea generala
Este adevarat , art.42 , dar din acel articol nu reiese in mod expres ca acordul sa se autentifice in fata notarului.
Pentru a evita eventualele litigii este bine ca acel acord sa fie autentificat la notar.

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)