avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare cabinet stomatologic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare cabinet stomatologic

Buna seara ,
De curand am cumparat o garsoniera situata la parterul unui bloc cu intentia de a amenaja un cabinet stomatologic.
Am fost la Primarie , Serviciul Urbanism , unde am adus la cunostinta in scris ca doresc sa schimb destinatia spatiului din spatiu de locuit in spatiu prestari servicii ,respectiv cabinet stomatologic.
In raspunsul primit mi se solicita acordul in fata notarului a vecinilor situati deasupra , respectiv stanga , dreapta , in plan vertical si orizontal ca sa folosesc termenii folositi in Primarie.
Intrebarea mea este urmatoarea
Acest lucru e prevazut de lege sau este o hotarare a Consiliului Local?
Va multumesc frumos pentru orice indrumare
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:29, 21 Octombrie 2012
Si credeti ca un acord in fata notarului ma va absolvi de un comportament necivilizat fata de cei care imi dau consimtamantul in fata notarului?
Intrebarea mea era daca aceasta cerere din partea functionarilor primariei este legala conform legii sau este un abuz din partea functionarilor?
Cred ca termenul de abuz e putin exagerat .
De pe site am descarcat formularul care poarta numele de Aviz/Accept conform legii 230/2007 , care prevede completarea nr apartamentului , numele proprietarului sau chiriasului , nici macar nu e cerut CNP-ul acestora.Toate aceste date se refera la vecinii de pe orizontala si verticala.
Si in principiu nu am nimic impotriva sa ajung si la notar , numai ca vecinii implicati cand au auzit de acte de proprietate si notar au fost foarte reticenti.
imi dau cu mare placere orice acord ca nu ar implica acte de proprietate in fata notarului.
Cam astea sunt , multumesc frumos de raspunsuri.
Ce prevede legea cind unul dintre vecinii care si-au dat acceptul vinde apartamentul, iar noul proprietar nu e de acord cu functionarea cabinetului (sau unei firme)? Poate noul proprietar sa faca probleme?

P.S: dupa mine, nici nu ar trebui sa fie permisa existenta punctelor de lucru in apartamentele de bloc cu destinatie de locuinta.
Cand cumperi o proprietate la bloc si unele din apartamente au schimbata destinatia in altceva decat pentru locuit, atunci se presupune ca ai acceptat acest lucru.
gabi4d a scris:
Si credeti ca un acord in fata notarului ma va absolvi de un comportament necivilizat fata de cei care imi dau consimtamantul in fata notarului?
Intrebarea mea era daca aceasta cerere din partea functionarilor primariei este legala conform legii sau este un abuz din partea functionarilor?

Nici un fel de acord sau document incheiat in fata notarului, a judecatorului, a preotului, a ofiterului de stare civila..., nu garanteaza nimanui modul de comportament al semnatarilor. Dar aveti poate garantia mai mare ca legal nu vor putea sa obtina vreo hotarare judecatoreasca sa va scoate de acolo, sa va interzica activitatea s.a.m.d.
Functionarii primariei poate s-au grabit si s-au exprimat putin gresit sau poate ca au dreptate. Daca acel spatiu era deja spatiu comercial, dumneavoastra completati acel formular descarcat de pe site-ul registrului comertului cu acceptul vecinilor, semnatura presedintelui asociatiei si stampila. Acel formular se depune la registru comertului si nu la primarie.
Dar, pentru ca dumneavoastra sunteti proprietarul unei garsoniere, a unei locuinte, schimbarea destinatiei acesteia, transformarea ei in spatiu comercial, este mai dificila si tine de aprobarile date de primarie poate odata cu alte avize si aprobari cum ar fi o cale de acces direct din trotuar, o modificare a exteriorului...
Oricum cred ca este mai simplu sa luati acceptul vecinilor direct afectati si-al presedintelui pe acel formular de la RC si mergeti cu el la primarie. Apoi vedeti daca va mai spune cineva de notar.
petschovschi a scris:

Ce prevede legea cind unul dintre vecinii care si-au dat acceptul vinde apartamentul, iar noul proprietar nu e de acord cu functionarea cabinetului (sau unei firme)? Poate noul proprietar sa faca probleme?


Noul proprietar nu poate impune nimic deoarece el cumpara un apartament intr-un loc unde exista un status quo. In schimb, daca nu-i convine vecinatatea cabinetului (a firmei), poate sa nu cumpere apartamentul.

Nici nu trebuie sa ne mai facem ganduri cu permiterea sau nu a functionarii firmelor in blocurile de locuinte. Raul s-a facut deja si este ireversibil.
Putem doar sa fim mai atenti ce permitem si ce nu sa se infiinteze de acum incolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui apartament mic57 mic57 Schimbarea destinatiei unui apartament trebuie aprobata de vecinii direct afectati. Dar, Comitetul executiv poate sa avizeze negativ schimbarea, chiar daca ... (vezi toată discuția)