avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea destinatiei unui apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea destinatiei unui apartament

Schimbarea destinatiei unui apartament trebuie aprobata de vecinii direct afectati. Dar, Comitetul executiv poate sa avizeze negativ schimbarea, chiar daca vecinii directi sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:52, 4 Octombrie 2024
Buna ziua

Da, este nevoie atat de acordul proprietarilor direct afectati (vecinii pe plan orizonal si vertical) cat si de acordul comitetului executiv al asociatiei de proprietari.

Comitetul executiv reprezinta interesele tuturor proprietarilor, nu doar ale celor direct afectati.

Articolul 40 din Legea 196/2018
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pentru înființarea unui cabinet de asistență ... Lenuta1969 Lenuta1969 Bună ziua! Pentru înființarea unui Cabinet de asistență socială intr-un apartament, am nevoie de acordul vecinilor sau al Asociației de locatari? ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Acord infiintare srl(microintreprindere) andreeagp1 andreeagp1 Buna ziua. Am citit ca s-a dat o lege care spune ca nu mai este necesar acordul vecinilor, respectiv al asociatiei de proprietari pentur infiintarea unui SRL ... (vezi toată discuția)