avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. ...

Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. Detin un apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje, nu este inca spatiu comercial. In certificatul de urbanism mi se cer asa:
-acordul comitetului executiv
-acordul notarial al persoanelor direct afectate
-acordul scris al TUTUROR vecinilor din condominiu.
Nu am mai auzit la nimeni niciodata asa ceva, nu stiu exact daca condominiu inseamna ambele scari ale blocului sau nu, dar mi se pare exagerat, asta ca sa nu mai spun ca ma confrunt cu niste persoane foarte neintelegatoare. Este si o parte buna, adm si presedintele sunt de partea mea.
As avea nevoie de un sfat/o parere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:38, 1 Martie 2021
Asa scrie in legea asociatiilor de proprietari :
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.
(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
latka, moderator
Cererile sunt temeinice si legale sunt prevazute de catre legiutor in cuprinsul disp L nr 196/2018 referitor la schimbarea destinatiei spatiului
Tocmai, ca nu toate cererile sunt legale, doar cele ce sunt prevazute la art. 40. Nu scrie in legea 196/2018 de:
- acord notarial al vecinilor direct afectati si nici de
- cel scris al tuturor proprietarilor din condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Este interzis sediul social in locuința din 2018? LeBlanc8 LeBlanc8 Am auzit ca s au introdus noi legi care interzic sa mai deții sediu social in același apartament unde este și locuința ! Este adevărat ? (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)