avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere cabinet stomatologic-aprobarea vecinilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere cabinet stomatologic-aprobarea vecinilor

Buna ziua.As dori , daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in demersurile pe care trecuie sa le fac , si anume:am gasit un apartament la parterul unui bloc de locuite , pe care as dori sa-l cumpar prin credit ipotecar si sa-i schimb destinatia in viitor in cabinet stomatologic. Care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg, pentru a fi in legalitate si sa nu care cumva sa nu pot sa dechid cabinetul si sa raman cu creditul ipotecar.Eu am inteles ca mai intai trebuie sa merg cu actualul proprietar la vecinii direct implicati si sa obtin semnaturile pentru deschidere de cabinet, iar apoi la banca sa stipuleze in contract ca se ia creditul pentru un viitor cabinet???Nu stiu exact....daca ma puteti ajuta, va rog...multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 19:49, 21 Octombrie 2012
Conform norme in vigoare,schimbarea destinatiei spatiului se poate realiza,numai cu acordul asociatiei de proprietari
Nu este necesar sa desfasurati demersurile impreuna cu actualul proprietar in conditiile in care eventualul cabinet medical va desfasura activitate sub responsabilitatea dvs
Initial contactati direct presedintele de asociatie,precizati interesul dvs si negociati concret conditiile
De regula ,asociatiile de proprietari,in cazul persoanelor juridice,negociaza conventii, conform art.37 din HG 1588/2007, prin care sunt stabilite conditii distincte fata de restul proprietatilor persoane fizice si valoarea de plata a cheltuielilor suplimentare fata de cele repartizate conform cotei indivize sau consumurilor contorizate de aparatele individual montate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
Cu acordul asociatiei de proprietari + vecinii direct afectati sus-jos, stanga-dreapta.
wellis a scris:
Eu am inteles ca mai intai trebuie sa merg cu actualul proprietar la vecinii direct implicati si sa obtin semnaturile pentru deschidere de cabinet, iar apoi la banca sa stipuleze in contract ca se ia creditul pentru un viitor cabinet???

Cam asa as proceda si eu in locul dumneavoastra ca sa ma asigur ca dupa ce voi cumpara nu o sa am probleme.
Mergeti cu actualul proprietar la presedintele asociatiei de proprietari si discutati cu acesta. Pentru deschiderea unui punct de lucru trebuie luat acceptul asociatiei de proprietari (semnatura presedintelui si stampila) dar asociatia accepta numai dupa semnatura proprietarilor direct afectati.
Acceptul se ia pe un formular ce-l gasiti pe site-ul Registrului comertului.
[ link extern ]
Descarcati si printati acest formular. Completati datele dv pe el si incercati sa obtineti acordul inainte de a cumpara.
Discutand cu presedintele asociatiei o sa vedeti daca sunt probleme, alte probleme cu acel apartament, cu vecinii... Este foarte important sa va asigurati ca o sa puteti sa deschideti cabinetul mai ales ca va indatorati la banca.
multumesccc enormmm!!!
trebuie acordul notarial sau doar o semnatura pe formularul de la consiliu?/?mersi

Alte discuții în legătură

Instalatie de gaz luminita56 luminita56 unii dintre proprietarii blocului in care detin un apartament, au decis sa se debranseze de la reteaua comuna de gaze si sa se conecteze individual la acesta ... (vezi toată discuția)
Sediu social bob02008 bob02008 Buna ziua, vreau sa fac sediu social intr-un apartament la parterul unui bloc pentruun srl-d cu doi asociati. Cum procedez ca proprietarul este tatal si mama ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)