avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie proprietari pentru SC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie proprietari pentru SC

Buna seara,
Am o mare nelamurire.
Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara activitate al unei firme.
Initial, eu locatar al apartamentului, am facut o cerere catre asociatie pentru a cere acordul pentru infiintarea firmei si am obtinut si acordul vecinilor.

Acum presedintele asociatiei vrea sa-i dau si o cerere din partea proprietarului pentru acelasi lucru.
Eu am infiintat deja societatea, si am contract de comodat cu proprietarul.
Presedintele asociatiei este "mai fricos" sa zic asa, si mi-a cerut pana acum mai multe documente de care nu are nevoie ( Cum ar fi acordul tuturor vecinilor din bloc, blocul are 10 etaje, sau cel putin jumatate + 1, cand eu aveam nevoie doar de acordul vecinilor direct afectati, iar dupa ce am obtinut acordul, m-a trimis sa mai iau niste semnaturi de la alti vecini "direct afectati"care nu erau direct afectati).

Intrebarea mea este: Ce acte trebuie sa dau obligatoriu asociatiei de proprietari, in afara de acea cerere ? #-o
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Daniel2Fast, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel2Fast , utilizator 08:46, 22 Iulie 2015
Depuneti la asociatie si o copie a acelui contract de comodat ce-l aveti incheiat cu proprietarul. Iar acordul proprieatrului de a va stabili acolo sediul social sper ca-l aveti inca inainte de a face demersurile catre asociatie si catre Registrul comertului.
Noi, in asociatie, am dat acordul mai multor vecini, conform legii, pentru asi stabili sediul social in apartament dar atunci cand a solicitat asa ceva un chirias, obligatoriu a venit la asociatie cu proprietarul si acesta, proprietarul, a solicitat in scris asociatiei acordul pentru ca firma XXX (administrator chiriasul YY) sa-si stabileasca sediul social...
Daca ar veni la asociatia noastra un chirias sa solicite stabilirea sediului social in apartamenul inchiriat, nu ar obtine acordula sociatiei decat la solicitarea scrisa a proprietarului.
La dumneavoastra se pare ca s-a procedat invers: prima data ati primit acordul si acum va solicita ceea ce era evident ca trebuia sa va solicite la inceput.
Am uitat sa mentionez.
Eu nu sunt chirias al acelui apartament. Locuiesc, si am adresa din buletin acolo.
Firma o infiintez impreuna cu fiica proprietarului cu care sunt casatorit, deci proprietarul este socrul meu.
Administratorul stie acest lucru.
Pentru sediu social, ca si pentru punct de lucru, dv. ati obtinut semnaturile strict necesare si cerute la Registrul Comertului.

Ceea ce va cere presedintele este o suprasolicitare numai pentru a se acoperi de hartii.
N-are importanta ca administratorul stie sau ca proprietarul este socrul dv., daca presedintele are pretentii nejustificate pentru infiintarea unui sediu social de firma fara activitate.

Mergeti la presedinte cu proprietarul, sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca in acel apartament nu va fi activitate si, deci, nimeni nu va fi deranjat.
Si mai spuneti-i ca un formular asa cum pretinde el nu exista si nu este cerut nicaieri in alta parte.
Eu am facut deja o cerere catre asociatie prin care le-am cerut acordul pentru infiintarea unei societati comerciale cu sediul social fara activitate la acea adresa.

O sa dau presedintelui asociatiei de proprietari o copie de pe contractul de comodat si o copie de pe certificatul constatator al sediului social din care reiese ca sediul nu are activitate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
Daniel2Fast, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza aprobarea pt sediu social ... ajutor.... corbul60 corbul60 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema URGENTA: Doresc sa constitui o societate comerciala si am depus in acest sens dosarul cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma Marta Tot Marta Tot Daca doresc sa nominalizez ca sediu de firma un spatiu din apartamentul meu, prprietate personala, situat intr-un imobil in care mai domiciliaza ca si chiriasi ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)