avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul asociatiei refuza aprobarea pt sediu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul asociatiei refuza aprobarea pt sediu social ... AJUTOR....

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema URGENTA:

Doresc sa constitui o societate comerciala si am depus in acest sens dosarul cu toate actele necesare la Registrul Comertului. Dupa cateva zile am fost sa ridic certificatul de inregistrare si aflu de la un angajat al Registrului ca imi trebuie si ... acordul administratorului asociatiei de proprietari pentru a stabili sediul social in aparatamentul cu care eu(persoana juridica nou infiintata) am facut contract de comodat pentru sediu social.
Mentionez ca am in prealabil am obtinut acordul vecinilor direct afectati, cei de langa ap., de sub si de deasupra ap. pt a-mi constitui sediu social, iar contractul de comodat este semnat de mine(in numele societatii) si de catre proprietarii ap.

Am fost la administratorul asociatiei de proprietari de care apartine acel ap. si surpriza: refuza sa-si dea acordul pe diferite motive: contractul de comodat ba trebuie autentificat la notar(in mod cert legea nu cere) ba vrea ca Registrul Comertului sa faca cerere catre el(administrator) si sa-i ceara sa-si dea acordul si alte motive aberante. Intr-un cuvant? NU VREA sa-si dea acordul ... si cu asta basta.

Acum ... cum pot legal sa-l fac sa-si dea acordul silit, pentru ca Registrul Comertului nu-mi inreg firma pe acel sediu social fara acordul administratorului asociatiei de proprietari .... SAU va rog sa-mi dati sfaturi despre cum pot obtine altfel acest acord, ma refer la o cerere ceva, ori alte idei.

Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede pentru ca dosarul de inmatriculare a firmei a fost deja la judecatorul delegat si acum sta undeva suspendat intre refuz si completare .... si depind de o stampila a unui administrator uitat de Dzeu pe pamant ....
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 06:39, 11 Mai 2007
Nu administratorul, ci presedintele asociatiei trebuie sa semneze acordul pe baza acordurilor deja exprimate de vecinii in plan orizontal si vertical ai apartamentului in care ati stabilit sediul. Sa speram ca presedintele nu e tot un ratacit.
Salut,

Spuneti-mi va rog cum pot legal sa-l oblig pe cel care reprezinta asociatia de proprietari(cred ca e presedinte am gresit eu cand am zis administrator) sa imi semneze aprobarea pt constituire sediu social. Faza e ca vecini pe plan orizontal si vertical mi-au dat acordul in scris, dar nebunu de la asociatie o amana la nesfarsit.

Administrator ... presedinte ... cred ca e acelasi tip ... in orice caz ... nu vrea sa imi dea acordul ... se face ca nu intelege ce vreau si ma tot amana pe diferite motive: odata vrea contractul de comodat autentificat la notar, altadata imi cere formular tip de la RC unde sa scrie ce vreau eu de la el, si tot felul de nebunii.

Dati-mi te rog o solutie practica, o plangere pe undeva, o cerere oficiala catre asociatie, etc ....
Depuneti la ORC o declaratie pe proprie raspundere ca nu puteti prezenta aprobarea asociatiei deoarece aceasta nu este infiintata legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza aprobarea pt sediu social ... ajutor.... corbul60 corbul60 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema URGENTA: Doresc sa constitui o societate comerciala si am depus in acest sens dosarul cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Acordul locatarilor pentru sediu p.f.a. alina.livia alina.livia Buna ziua. Daca deschid un P.F.A. am nevoie de acordul locatarilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)