avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie de gaz

unii dintre proprietarii blocului in care detin un apartament, au decis sa se debranseze de la reteaua comuna de gaze si sa se conecteze individual la acesta retea. Acesta conectare individuala s-a realizat printr-o retea de tevi trase/montate pe casa scarii dar si pe unul din peretii exteriori ai apartamentului meu. Tevile montate pe peretele exterior al apartamentului meu, fiind la o distanta mai mica de 15cm de zid nu vor mai permite izolarea termica a apartamentului, lucrare care este prevazut a se derula si in sectorul 4. Nu mi-am dat acordul pentru nici o lucrare la reteaua de gaze, Aceasta a fost initiata de cel care detine stampila asociatiei si care isi aroga functia de presedinte . Afirmatia mea este determinata de faptul ca ultima adunare generala a asociatiei a fost in anul 2000 cand a fost desemnat presedintele pe 4 ani, de atunci nu a mai avut loc nici o adunare, nici o desemnare in structura organizatorica a a sociatiei. Mai nou vecinii mei de apartament mi-au cerut acord scris pentru ca ei sa se deebranseze de la RADET. Nu mi-am dat acordul. Sunt nemultumita ca tevile nu vor permite izolarea termica a peretelui apartamentului meu. Ce pot/trebuie sa fac in acest moment/in viitor pentru a-mi proteja proprietatea si pentru nu suporta alte consecinte nefavorabile urmare acestei situatii
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:57, 15 August 2012
Cand vreti sa faceti izolarea faceti cerere la presedintele asociatiei ca sa se ocupe de acele tevi. Faceti scris. Daca nu ia nicio masura in acest sent le acoperiti, iar la o eventuala problema, ori va refac izolatie (daca este nevoie sa umble la tevi), ori daca nu, ii dati in judecata.
Cat despre debransarea de la RADET, daca nici dvs nu mai folositi instalatia lor, ar fi bine sa-i lasati pe vecini sa se debranjeze. Nu e bine sa va faceti dusmani.
s-a realizat printr-o retea de tevi trase/montate pe casa scarii

Conform norme in vigoare,
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune decat cu acordul asociatiei de proprietari

Daca la nivelul asociatiei dvs de proprietari,nu exista interes pentru respectarea si aplicarea unitara a normelor in vigoare,pentru trestabilirea cadrului legal,aveti dreptul sa sesizati serviciul specializat din primarie
Totodata se impune sa staruiti asupra aspectului referitor la convocarea adunarilor generale,inclusiv asupra celui privitor la persoana care isi aroga responsabilitatea de presedinte al asociatiei de proprietari
Debransarea de la reteaua centralizata de agent termic nu se realizeaza conform dorintelor proprietarilor ci in conformitate cu dispozitii concrete care impun existenta hotararii adunarii generale,care in cazul mentionat de dvs precizati ca nu a mai fost convocata din anul 2000...
Studiati dispozitiile legii nr 325/2006 privitor la conditiile in care se poate aproba de catre furnizorul de utilitati debransarea consumatorului individual din cadrul imobilelor de locuit
Fatada, chiar daca este in dreptul apartamentului dv., nu este proprietatea dv., ci proprietate comuna, asa incat coloana de gaze trasa in acel mod a avut nevoie numai de avizul asociatiei de proprietari, respectiv al presedintelui de asociatie.
Izolarea se poate face si cu acea coloana montata astfel. Deocamdata nu s-a inceput lucrarea si nu puteti sti ce solutii se vor gasi.
A nu va da acceptul pentru deconectarea vecinilor este un drept al dv., dar nu ne spuneti ce legatura are acest drept cu teava de gaze.
luminita56 a scris:
Nu mi-am dat acordul pentru nici o lucrare la reteaua de gaze
...........
Mai nou vecinii mei de apartament mi-au cerut acord scris pentru ca ei sa se deebranseze de la RADET. Nu mi-am dat acordul. Sunt nemultumita ca tevile nu vor permite izolarea termica a peretelui apartamentului meu. Ce pot/trebuie sa fac..

Dar va cerut cineva acordul?
Legal, acordul pentru a se monta ceva de asemenea importanta pe peretele blocului se da de catre comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei dar dupa obtinerea aprobarii majoritatii proprietarilor prin hotararea adunarii generale sau semnatura pe tabele si obligatoriu dupa acordul cele direct afectati.
In mod firesc dumneavoastra trebuia sa va dati acordul discutand cu presedintele, vazand proiectul si luandu-va astfel masuri ca acea coloana sa fie corect pozitionata. Asa puteati sa contribuiti la rezolvarea unei probleme actuale pentru vecinii dumneavoastra si de viitor pentru dumneavoastra, pentru ca pe viitor si dumneavoastra o sa va cuplati la aceasta instalatie.
Este iar firesc sa va dati acordul si pentru vecinii care au nevoie acum de semnatura dumneavoastra pentrui ca si dumneavoastra o sa aeti nevoie de acordul lor. Sigur ca discutand cu ei, cu presedintele, puteti sa contribuiti la realizarea acestor instalatii in asa fel ca sa permita si izolarea termica pe viitor sau alte lucrari de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare centrală termică la bloc im82 im82 Pentru instalarea unei centrale termice mai sunt necesare: semnăturile vecinilor de perete + a asociației de proprietari + a celor care s-au debranșat de ... (vezi toată discuția)
Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)