avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CERERI RACORDARE GAZE SI DEBRANSARE RADET CONSTANTA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CERERI RACORDARE GAZE SI DEBRANSARE RADET CONSTANTA

Buna ziua!
Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram procedurile pentru:
1. racordarea apartamentului la reteaua de gaze si instalarea unei centrale termice (care sa asigure apa calda si incalzirea apartamentului);
2. debransarea de la RADET.
Care sunt pasii de urmat? Ce obligatii are Asociatia de Proprietari in momentul in care inaintam cererile de racordare, respectiv debransare?
Precizez urmatoarele:
1. Racordarea apartamentului o vom face pe cheltuiala proprie (apartamentul este situat la etajul 1, costurile implicate de racordare nu sunt foarte ridicate, drept pentru care am decis ca acestea sa fie suportate de catre noi).
2. Am obtinut acordul a peste 50% din locatarii de pe scara privind racordarea apartamentului nostru la reteaua de gaze.
3. Pe scara mai exista proprietari (aproximativ 6 din 24) interesati de racordarea la gaze, dar care nu si-au exprimat intentia catre Asociatia de Proprietari.
3. Blocul are la parter spatii comerciale; in dreptul scarii noastre exista un spatiu comercial debransat de la RADET si racordat la gaze. Se poate considera ca la scara in cauza exista deja un imobil debransat de la RADET?
4. Blocul are 3 scari, din care numai una (scara A) este racordata la gaze.

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:20, 12 Iulie 2015
1. Ati obtinut acordul tuturor proprietarilor coloanei de gaze special montata pentru CT? Este esential sa va intelegeti cu acestia, nu cu toti proprietarii de pe scara, ca sunt sau nu sunt racordati la acea coloana.
2. Daca 1 este indeplinit urmeaza sa faceti demersurile la RADET pentru deconectarea de la sistemul centralizat. Scara dv. nu este considerata debransata total atata timp cat mai exista proprietari conectati la sistemul centralizat. Dar aveti avantajul ca pe scara exista precedente create si e posibil sa nu intampinati dificultati la RADET pentru deconectare.
In vederea acesui punct trebuie sa urmati pasii descrisi in Legea 325/2006 si anume:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.


Abia dupa ce aveti acordul proprietarilor coloanei si acordul RADET pentru deconectare, luati legatura cu firma care va va face instalarea CT.
Cu PV de deconectare de la RADET va prezentati la conducerea asociatiei pentru a va scoate de la calculul caldurii individuale.
Veti plati numai pentru partile comune si tevile verticale.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
elga50, moderator
Revin cu precizarea ca pe scara nu exista coloana de gaze. Gazele sunt trase pana la scara; la parterul scarii exista acel spatiu comercial care este deja racordat la gaze. CONGAZ-ul ne-a confirmat ca nu este necesar acordul proprietarului spatiului respectiv pentru a trage gazele in scara.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
simona_12, utilizator
Discutati cu regia de gaze care are sediul pe str Eminescu ,procedura realizarii proiectului tehnic
Ulterior furnizorul de gaze,va intocmi contract individual,dvs urmand sa apelati la uniotate acreditata de instalat CT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Branºare gaze la bloc danieldinica danieldinica Bună ziua tuturor! Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice ... (vezi toată discuția)
Racordare la congaz Geo_88 Geo_88 Bună seara.Sunt locatar al unui bloc din orasul Cta si din luna martie si până in prezent m-am luptat pentru a mă racorda la CONGAZ,în scopul de a aduce ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)