avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... branºare gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

branºare gaze la bloc

Bună ziua tuturor!
Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice pe gaz (conducta de gaz este chiar la intrarea în bloc). Am luat legătura cu vecinii mei care nici nu au vrut să audă de aşa ceva pe motiv că poate sări blocul in aer din cauza scurgerilor de gaz :slap:(dat fiind acest raţionament, le-am sugerat să nu mai iasă din casă deoarece pot muri nu de o explozie a blocului ci loviţi de vreo maşină :happy:).
Lovindu-mă de acest refuz am luat legătura cu o cunoştinţă care mi-a sugerat să fac lucrarea singur de la parter până la etajul 4 devenind astfel titularul coloanei.
Ceea ce nu ştiu este dacă mă pot debranşa uşor de la RADET şi dacă , pentru a introduce conducta de gaz pe casa scărilor îmi trebuie aprobarea As.de Propr. sau acordul tuturor vecinilor mei ! Cam cât credeţi că mă poate costa ?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 00:45, 12 Mai 2010
Primordial este sa obtineti acordul titularului retelei,ulterior al asocaitiei de proprietari
Detinad acordul autoritatilor,proprietarii nu mai ridica pretentii
PENTRU YNOCENTTA
Când vorbiţi despre acordul titularului reţelei vă referiţi la distribuitorul de gaz? (CONGAZ) .În acest caz nu cred că se pune problema ACORDULUI dat de CONGAZ ci pur şi simplu despre aprobarea cererii de racordare care cred că se va produce oricum pentru că este afacerea lor.
Referitor la acordul Asoc. de Propr. acesta se produce prin acordul tuturor membrilor sau doar a Preş. şi a Administratorului ? Caz în care , dacă nu există o reglementare decizia poate fi discreţionară şi nejustificată!
Pentru a face o asemenea lucrare primul pas este sa mergeti la RADET si sa cereti avizul lor pentru debransare. Asta o faceti la sectia cea mai apropiata RADET, unde sunteti afiliat.
Daca ei nu va debranseaza degeaba cereti avizul asociatiei. In principiu acest aviz il obtineti de la comitetul executiv, respectiv de la presedintele asociatiei, fara sa intrebati alti vecini. Va debransati, doar atat.

In privinta lucrarii propriu-zise asta numai la prestator puteti sa va lamuriti. Lucrurile si preturile se schimba, asa ca raspunsul cert il aveti de la cei doi furnizori.

Dar nu va debransati inainte de a sti ca puteti obtine avizele care va trebuie si dupa ce constatati ca valoarea lucrarii va este convenabila!

Va sugerez sa luati legatura cu o firma care realizeaza aceste instalatii. Sunt firme care fac toate seviciile de la proiect, pana la montarea centralei de apartament. Acestea cunosc ce demersuri sunt necesare si va ajuta, va explica de unde si cum trebuie luate aprobarile. De unele se ocupa direct aceste firme iar alte demersuri le faceti dv. asa cum va indruma acestia.
danieldinica a scris:

PENTRU YNOCENTTA
Când vorbiţi despre acordul titularului reţelei vă referiţi la distribuitorul de gaz? (CONGAZ) .În acest caz nu cred că se pune problema ACORDULUI dat de CONGAZ ci pur şi simplu despre aprobarea cererii de racordare care cred că se va produce oricum pentru că este afacerea lor.

Credinta dvs este departe de a constitui temei legal
Fara acordul in scris al detinatorului retelei,nici o persoana fizica /juridica nu poate interveni
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi pun centrala la bloc? cturcu2004 cturcu2004 Buna ziua, As dori sa-mi pun centrala in apartament, si am inteles ca de curand s-a introdus o reglementare conform careia te poti debransa de la incalzirea ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)