Bună ziua tuturor!
Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice pe gaz (conducta de gaz este chiar la intrarea în bloc). Am luat legătura cu vecinii mei care nici nu au vrut să audă de aşa ceva pe motiv că poate sări blocul in aer din cauza scurgerilor de gaz :slap:(dat fiind acest raţionament, le-am sugerat să nu mai iasă din casă deoarece pot muri nu de o explozie a blocului ci loviţi de vreo maşină :happy:).
Lovindu-mă de acest refuz am luat legătura cu o cunoştinţă care mi-a sugerat să fac lucrarea singur de la parter până la etajul 4 devenind astfel titularul coloanei.
Ceea ce nu ştiu este dacă mă pot debranşa uşor de la RADET şi dacă , pentru a introduce conducta de gaz pe casa scărilor îmi trebuie aprobarea As.de Propr. sau acordul tuturor vecinilor mei ! Cam cât credeţi că mă poate costa ?
Vă mulţumesc !
din pacate, pentru montarea centralei de apartement aveti nevoie si de acordul vecinilor direct afectati (vecinii de palier, cel de sus si cel de jos ...daca este cazul).
pentru teava de gaze aveti nevoie doar de acordul asociatiei de proprietari
aprobarea pentru instalarea acestei tevi o veti obtine usor de la congaz, fiind in interesul lor sa le creasca consumul de gaze, rentabilizindu-si astfel firma. insa aveti nevoie de acele aprobari de mai sus pina la montarea CT, altfel tinind de decot aceasta CT.
de asemenea mai aveti nevoie si de acordul asociatiei,si ulterior al firmei de termoficare, pentru debransarea de la agentul termic, dar acest lucru este posibil abia prin iunie-iulie, de obicei