avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... branºare gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

branºare gaze la bloc

Bună ziua tuturor!
Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice pe gaz (conducta de gaz este chiar la intrarea în bloc). Am luat legătura cu vecinii mei care nici nu au vrut să audă de aşa ceva pe motiv că poate sări blocul in aer din cauza scurgerilor de gaz :slap:(dat fiind acest raţionament, le-am sugerat să nu mai iasă din casă deoarece pot muri nu de o explozie a blocului ci loviţi de vreo maşină :happy:).
Lovindu-mă de acest refuz am luat legătura cu o cunoştinţă care mi-a sugerat să fac lucrarea singur de la parter până la etajul 4 devenind astfel titularul coloanei.
Ceea ce nu ştiu este dacă mă pot debranşa uşor de la RADET şi dacă , pentru a introduce conducta de gaz pe casa scărilor îmi trebuie aprobarea As.de Propr. sau acordul tuturor vecinilor mei ! Cam cât credeţi că mă poate costa ?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 00:45, 12 Mai 2010
din pacate, pentru montarea centralei de apartement aveti nevoie si de acordul vecinilor direct afectati (vecinii de palier, cel de sus si cel de jos ...daca este cazul).
pentru teava de gaze aveti nevoie doar de acordul asociatiei de proprietari
aprobarea pentru instalarea acestei tevi o veti obtine usor de la congaz, fiind in interesul lor sa le creasca consumul de gaze, rentabilizindu-si astfel firma. insa aveti nevoie de acele aprobari de mai sus pina la montarea CT, altfel tinind de decot aceasta CT.
de asemenea mai aveti nevoie si de acordul asociatiei,si ulterior al firmei de termoficare, pentru debransarea de la agentul termic, dar acest lucru este posibil abia prin iunie-iulie, de obicei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi pun centrala la bloc? cturcu2004 cturcu2004 Buna ziua, As dori sa-mi pun centrala in apartament, si am inteles ca de curand s-a introdus o reglementare conform careia te poti debransa de la incalzirea ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)