Pentru instalarea unei centrale termice mai sunt necesare: semnăturile vecinilor de perete + a asociației de proprietari + a celor care s-au debranșat de coloana comună de gaze și au coloană separată de gaze (pentru care fiecare a plătit o sumă pentru a deveni proprietar pe acea coloană iar proprietarul cu instalarea nouă nu a plătit nimic) + a președintelui de asociație?
alex_element
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Salutare! Instalarea unei centrale termice presupune doua etape distincte:
1. debransarea de la sistemul de distributie de gaze al blocului + racordarea la teava comuna de gaze.
2 debransarea de la sistemul centralizat de distributie a agentului termic.
Astfel, pentru fiecare etapa sunt necesare o serie de documente, dupa cum urmeaza:
1.1. Debransarea de la sistemul de distributie de gaze al blocului (teava de gaze care trece de la un etaj la altul si care alimenteaza aragazul in prezent): cerere depusa la asociatie si semnata de presedinte, prin care se cere aprobarea debransarii de la sistemul de distributie cu gaze
1.2. Racordarea la teava comuna de gaze: cerere depusa la asociatie si semnata de presedinte, prin care se cere acordul pentru efectuarea de modificari la partile comune ale blocului (tineti cont de faptul ca, pentru a trage teava comuna de gaze in apartamentul dvs, este nevoie de ceva gauri in plafoane, pereti sau fatada (dupa caz), iar unii distribuitorii se cramponeaza de acest acord - cazul meu) si acordul tuturor proprietarilor tevii comune de gaze (tabel cu numar de apartament, proprietar si semnatura - aici intervine despagubirea proprietarilor, conform cu investitia facuta)
Sfat: luati legatura cu distributorul actual de gaze pentru a vedea exact ce documente cer si forma acestora (exemplu: Distrigaz are formulare tip postate pe site).
De asemenea, racordarii la teava comuna de gaze se realizeaza de o firma autorizata, pe baza acordului obtinut in urma depunerii dosarului. Conform legii, termenul de eliberare a acordului este de 30 de zile.
2. debransarea de la sistemul centralizat de distributie a agentului termic: cerere de debransare, acordul vecinilor cu pereti comuni (stanga, dreapta, sus, jos) si acordul asociatiei de proprietari (care, conform legii, se obtine in urma unei Adunari Generale, in care 50%+1 dintre proprietari sunt de acord ca dvs sa va instalati centrala)
Sfat: luati legatura cu distribuitorul de agent termic pentru a vedea exact procedura. De exemplu: RADET Bucuresti cere si o adresa de informare a intentiei de debransare, trimisa cu minim o luna de depunerea dosarului de debransare. De asemenea, aceasta trebuie sa fie aprobata si depusa la dosar, alaturi de acordul obtinut de la distribuitorul de gaze (inutil, cat timp este posibilitate montarii unei centrale electrice).
De asemenea, pregatiti dosarele din timp. RADET Bucuresti, spre exemplu, accepta dosarele de debransare pana la 15 august.