1. O cerere de mărire a pensiei alimentare se poate face numai de tutorele legal? Adică cei 2 părinți?(Ei fiind divorțați) sau poate fi făcută si de bunica din partea mamei.
Cele 2 fete sunt în grija ei conform ultimei judecate.
Bunica o poate reprezenta pe mama lor? La judecătorie? (Mama lor lucrează în diaspora și nu stă mult în țară)
2. Cum se poate afla(legal sau mai puțin legal) unde lucrează tatăl celor 2 fete? Deoarece se pare că el se ascunde să zică deoarece nu vrea să dea mai mult(desi venitul lui a crescut considerabil de ceva timp) Poate sa aducă o adeverință cum că nu lucrează sau că are salariul minim pe economie cum a făcut și prima oară.
Există vreo cale de a cere judecătorului să verifice la ITM ce salariu are respectivul?
Până acum câteva luni bune dădea suma cu un tichet poștal, are vreo legătură asta? În prezent le dă banii(200 lei) în mână(fără tichet poștal)
Tichetul poștal era dovada lui că le dă banii?
El poate fi acuzat de abandon familiar dacă nu a dat suma respectiva cu tichet poștal? ( Cum dădea de altfel)
S-a stabilit să le plătească 80 de lei(pe lună) de fiecare, deci 160 de lei in total în anul 2014.
Care sunt pașii următori pentru a mari pensia alimentara celor 2 fete?
Se poate face cererea la judecătorie fără înfățișare?
Dacă copiii au fost încredințați prin hotarare judecatoreasca bunicii, ea poate da in judecata ambii părinți pe tru a fi obligați sa contribuie la plata pensiei de intretinere. De asemenea, poate cere majorarea acestei pensii la 33% din veniturile realizate de părinți, având in vedere ca sunt 2 copii. Cel mai simplu este dacă copiii sunt încredințați mamei este ca bunica sa angajeze un avocat care sa reprezinte interesele copiilor in proces.... in felul acesta avocatul se ocupa de tot ce înseamnă probatoriu si câștigarea procesului
Luare plasament
neculai88
pensie alimentara copii
Familia N are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Familia C are 3 copii (nu stiu sigur). Fata cea mare din familia N si baiatul din familia ... (vezi toată discuția)