avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta in instanta. Medias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta in instanta. Medias

Buna ziua ! Am incercat dezbaterea de succesiune la un notar in Sibiu. Nu m-am inteles cu unul dintre mostenitori si urmeaza sa fac dezbaterea in instanta . Am angajat un avocat si am incercat sa obtin de la d-na notar incheierea de verificare a evidentelor succesorale. Am vorbit cu aceasta si nu am reusit obtinerea acelui document. D-na notar a conditionat eliberarea acelui document, de o copie a actiunii depusa in instanta cu nr. de inregistrare . Am incercat sa-i explic ca nu este necesar acest lucru deoarece exista un ordin de ministru emis in anul 2016 nr. 1886/C/2016, " ,, 1. Nu mai este necesară și copia cererii de chemare în judecată - această cerință a fost eliminată prin Ordinul Ministerului Justiției nr. 1886/C/2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 392/23.05.2016" . A fost contactata si de avocata mea, care la randul ei i-a explicat ca nu este necesara copia dupa actiune , cel mult un draft ii poate da , Am venit cu acest argument deoarece d-na notar nu mi-a garantat ca acel document va fi eliberat intr-un timp rezonabil, de maxim o saptamana, si astfel eu risc sa pierd taxa de timbru . In urma ultimei discutii (telefonice) pe care am avut-o cu d-na notar, aceasta mi-a spus ca trebuie sa studieze aceea lege. Astfel se tergiverseaza lucrurile de trei luni. Mentionez ca procesul se va desfasura in alta oras, mai precis Medias . Intrebare : Pot obtine acel document, de la un alt notar de pe raza orasului Sibiu ? Va multumesc ! Astept pareri . O zi frumoasa ! Mioara Olteanu .
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
MioaraOlteanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune-notarul cere dovada ca nu s-a deschis succesiunea !! niccu niccu Buna seara ! Se incearca de o luna deschiderea unei succesiuni,la un notar din provincie,de pe 17 noiembrie. Dupa cereri de acte,succesive,azi,inaintea ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru pf decedata sau anaf "de la anna la caiafa" cyan cyan Am fost in calitate de imputernicit la ANAF Constanta in vederea obtinerii unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in urma cu mai mult ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de calitate mostenitor costel01 costel01 Buna seara.Doresc sa obtin un certificat de calitate mostenitor de la notariat,insa fratele meu nu doreste sa vina la notariat si am inteles ca am nevoie si ... (vezi toată discuția)