avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Certificate rezidenta fiscala pt client firma din EU ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Certificate rezidenta fiscala pt client firma din EU ?!?

Buna ziua,

Pentru contracte cu firme din EU, mai e nevoie de certificatele acelea de rezidenta fiscala de la client din afara? Sau cum este !?

Daca le scriu eu de aici facturi in EUR, cine are nevoie de certificatul acela ?!? Eu sau el?
Daca e nevoie, e nevoie de el in original ?!? Ajunge unul pe an sau trebuie lunar?

Merci frumos!

Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
avo7, utilizator
Cel mai recent răspuns: avo7 , utilizator 01:36, 31 August 2018
Stiti cum se spune: raspunsul nu poate fi mai bun decat intrebarea. Deci, sa incepem: contarcte, firme, certificate, UE, etc. Un amalgam. Puneti-l in ordine, va rog!
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Iulian MANEA, Contabil
1. firma din RO incheie contract cu firma din UE pentru prestare anumite servicii
2. firma din RO trebuie sa le scrie o factura in EUR pt serviciile efectuate
3. cine, cui si in ce conditii (cat de frecvent de ex) trebuie sa prezinte acel certificat de rezidenta fiscala ?!?!

sper ca e mai clar, multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
avo7, utilizator
Nu trebuie certificat de rezidenta fiscala.

E o intrebare capcana?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E probabil sa va solicite clientul un certificat de rezidenta fiscala. Fara acesta, ar trebui sa retina la sursa impozit in tara lui si v-ar plati contravaloarea facturii minus impozitul retinut. Certificatul e valabil pentru tot anul in care este emis.

avo7 a scris:

1. firma din RO incheie contract cu firma din UE pentru prestare anumite servicii
2. firma din RO trebuie sa le scrie o factura in EUR pt serviciile efectuate
3. cine, cui si in ce conditii (cat de frecvent de ex) trebuie sa prezinte acel certificat de rezidenta fiscala ?!?!

sper ca e mai clar, multumesc!

Multumesc mult! Exact la asta ma refeream!
Stiti cumva si de unde se obtine respectivul certificat? Mai sunt si alte formalitati sau se obtine prin prisma faptului ca firma e pur si simplu inregistrata in RO?

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit obtinut din romania de nerezidenti drnelus drnelus Un SRL cu activitate servicii IT, doreste sa inchirieze de la o soc din afara UE un echipamet (calculatoare+soft), in vederea monitorizarii clientilor. ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii firma din sua irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O microintreprindere neplatitoare de tva va emite o factura de servicii programare website catre o firma din SUA. In aceste conditii, se emite ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)