avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestare servicii firma din sua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestare servicii firma din sua

Buna ziua,

O microintreprindere neplatitoare de tva va emite o factura de servicii programare website catre o firma din SUA. In aceste conditii, se emite factura in dolari americani si se plateste 3% impozit pe venitul micro? Se mai platesc si alte taxe? In afara de factura se mai fac si alte formalitati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:20, 24 Aprilie 2012
se emite in USD, se achita cei 3%. daca firma din SUA este rezidenta fiscal acolo, nu mai sunt alte taxe. daca firma nu este rezidenta fiscal (adica nu plateste taxe in SUA) atunci trebuie a retineti la sursa 16% din suma ce se achita si virati statului.
multumesc. dar cum aflu daca firma din SUA este rezidenta fiscal in SUA (plateste taxe in SUA). daca nu este rezidenta fiscal in SUA pt ce ar trebui sa platesc 16%?
trebuie ca firma sa va furnizeze dovada rezidentei fiscale in SUA si apoi aplicati prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate intre SUA si Romania.
in privinta retinerii al sursa a impozitului va recomand sa analizati art 116 si urm CF.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Mihai Costache, Avocat
nu inteleg. noi emitem factura catre clientul din SUA, SUA nu obtine niciun venit din Romania. ce impozit trebuie sa platesc eu in Ro?
aveti dreptate, am inteles eu gresit si am facut o confuzie cu alte postari la care am raspuns pe o tema asemanatoare :) imi cer scuze ptr eroare.
in afara celor 3% nu aveti nimic de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii financiare catre statul roman geneva geneva Pentru plata, pe baza de contract si factura, a unui agent artistic nerezident care isi desfasoara activitatea in UE si care pune la dispozitie colectiv ... (vezi toată discuția)
Tva helenita helenita Buna ziua, am intalnit pentru prima data la o firma facturi emise din america , pentru servicii internet .cum le tratez dpdv inregistrare contabila ? si ... (vezi toată discuția)
Off-shore ciubotariualin ciubotariualin Buna ziua, As dori sa infiintez un off-shore intr-un \"paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare ... (vezi toată discuția)