Tamponare în trafic urmată de dosar penal pentru că un pasager (femeie însărcinată) a fost transportat la spital. Vă rog să mă lămuriți cu privire la posibilele consecințe
Buna ziua! Recent am luat parte la un eveniment destul de neplacut. O tamponare in trafic. Ghionul nostru ca am dat exact de o persoana care habar nu are despre ce era vorba, sa va povestesc in mare. Am tamponat pe cineva care a franat brusc in fata noastra, iar respectivu foarte recalcitrant si pus pe scandal, incerca sa ne intimideze. Sotia lui este insarcinata, dar slava domnului ca nu a patit nimic, nu a acuzat dureri, iar medicii au spus ca e totul in regula. Respectivul om, tot ceea ce a spus timp de 40 de minute cat am stat la locul incidentului a fost ca isi vrea masina reparata, in final, acum pe numele prietenului meu s-a deschis dosar penal de vatamare pentru ca doamna s a dus la spital cu salvare. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Pe ce perioada i se supenda permisul prietenului meu dupa finalizarea anchetei ?
2. Iar daca celuilalt sofer care era in fata noastra ii va iesi alcool in sange , cum se va solutiona ? (respecrivul a recunoscut ca a consumat alcool cu o seara inainte)
3. Daca respectivul incearca sa faca alte " smecherii " noi il putem ataca sa zic asa , in instanta daca la probele de sange prelevate se va invi ca avea alcool in sange ?
Multumesc anticipat!
Asadar, daca voi l-ati lovit din spate (pe acceasi banda fiind), sunteti responsabili; masinile se repara pe asigurari (a lui pe RAC-ul vostru, a voastra pe cheltuiala/casco vostru)
Atat timp cat au intervenit serviicile, e adevarat, Politia deschide dosar penal pentru vatamare din culpa.
Acum, daca la probele de alcolemie (alcooltest / probe de sange), celuilalt sofer ii apar rezultate pozitive, situatia se intoarce in favoarea vostra, voi neavand in mare parte, nici o vina.
(singurul inconveient este ca in acest caz, RCA-ul celuilalt sofer, nu acopera daunele masinii voastre)
Mersi mult pentru raspuns. Sper sa se finalizeze cat mai repede . Apoi din cate am inteles dupa finalizarea anchetei se va putea face si acea intelegere amiabila si sa-si repare masina pe asigurare. La fiola a iesit rezultatul 0 la amandoi , acum soferul celalalt isi facea putin grija pentru rezulatele probelor de sange . Daca mai am o alta nelamurire o sa mai revin cu o alta intrebare! O zi buna !
Chiar mi-am amintit, daca in cazul in care acelui sofer ii va iesi alcolemie in sange , dosarul se va clasa si tot ce mai ramane este ca el sa-si repare masina pe RCA-ul nostru nu ?