avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cresterea copilului

Bunā ziua,pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului daca am o firma individuala si plātesc fondul de pensii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 17 August 2018
Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate si somaj nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

In speta, daca realizati venituri in calitate de titular al unei I.I., atunci puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC, cu respectarea conditiilor de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația copilului Unciu liviu Unciu liviu Bună ziua,am o intrebare ,eu am fost in concediu de îngrijire a copilului până în luna aprilie și de atunci am întrerupt angajarea,daca rămân ... (vezi toată discuția)
Buna ! sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca ... Alexis09 Alexis09 Buna ! Sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca inainte ….. (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere copil la pfa Eva88 Eva88 Pot sa beneficiez de indemnizație de creștere a copilului, dacă nu am cotizat la casa de pensii? Menționez ca sunt PFA, având activitate de 3 ani, dar nu ... (vezi toată discuția)