avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum particip la un concurs daca eu ocup deja o functie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum particip la un concurs daca eu ocup deja o functie publica ?

Buna ziua! Ocup o functie publica de inspector resurse umane debutant in cadrul unei primarii care nu este din orasul meu, zilnic fac naveta pentru a ma deplasa la serviciu. In situatia in care, intr-un viitor apropiat se va elibera vreun post de consilier juridic debutant in vreo institutie din orasul meu, as putea participa la acel concurs fara sa imi dau demisia din functia mea publica ? iar tocmai dupa afisarea rezultatelor finale, in situatia in care am luat, sa imi dau demisia din vechia functie publica de inspector resurse umane ? Cum va trebuii sa procedez ca sa ma prezint la probele concursului, care se afla in timpul saptamanii ?
Am studii juridice, si recent am aflat ca nu mi se pune vechime in specialitatea studiilor pentru functia de inspector resurse umane. Este exclus sa cer transfer in cadrul institutiei unde imi desfasor activitatea, intrucat compartiemntul juridic este full.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 16 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti participa fara niciun impediment la orice concurs.

In speta, salariații din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitatile bugetare au dreptul la concedii fără plata, a caror durata însumată nu poate depăși 90 de zile lucratoare anual, pentru prezentarea la concurs în vederea ocuparii unui post în alta unitate.
Nu reprezinta un impediment faptul ca eu sunt debutant abia incadrat pe functia publica ? La momentul acutal am doar 3 saptamani de munca. Voi face 1 luna de munca si 2 saptamani pana la proba scrisa a concursului la care doresc sa particip.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat mai sus : Puteti participa fara niciun impediment la orice concurs.
am inteles ca pot participa fara niciun impediemnt la orice concurs, nelamurirea mea este,daca voi beneficia de zilele de concediu fara plata, chiar daca sunt debutant cu 1 luna de munca ? si alta nelamurire ar fi, in situatia in care iau concursul, demisia produce efecte dupa 30 zile, asta insemnand ca trebuie sa mai raman ca inspector resurse umane, inca 30 zile perioada de preaviz ?? ce pot sa fac ca sa aman numirea in functia de consilier juridic pana cand termin cu demisia ??
CFS se acorda fara vreo anumita vechime in munca sau in institutia angajatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant sau gr.iv? frantzmusa frantzmusa Lucrez intr-o institutie publica, sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata de timp, nu sunt functionar public. Sunt incadrata pe o functie ... (vezi toată discuția)
Functionarii si experienta in domeniul juridic Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Cei care dau concurs pentru a intra pe functii precum cea de consilier(nu juridic) sau inspector la institutiile de stat iar cerintele la concurs ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)