avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare abuzivă cont curent: banca îmi reține 30% ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare abuzivă cont curent: banca îmi reține 30% din salariu fără hotărâre judecătorească de executare. Este legal cum au procedat?

Am un crdit la ING care s-a reziliat. Angajatul de la biroul lor de recuperari nu vrea sa facem o intelegere, mi-a pus blocare pe contul curent de salariu si imi opreste 30% fara nici o hotarare judecatoreasca de exexutare doar ca asa vrea muschii lui. Mentionez nu am fost executat silit e tot un departament al ING. Este legala aceasta chestie? Ce pot face in afara de a-mi muta salariu la alta banca? Unde as putea sa ii reclam si cu ce drept, lege fac aceasta proprire daca nu avem o executare silita?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 22:14, 3 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am inteles ce s-a intamplat cu acel contract de credit.
A fost declarat de ING scadent anticipat?
Cred ca da adica asa se numeste procedura... deci nu l-am lutut plati cative luni, nu ma contactat nimeni si cica s-a reziliat si sa dat la departamentul lor de recuperare sau cum se numesc deci tot la ING e nu e la executare... apoi cand au intrat niste bani de diurna pe cont mi i-au blocat abuziv si au luat din ei mai mult decat am convenit. 25% din daroria total... acum deoarece nu am achitat tot s-a suparat nenea asta de la recuperare si mi-a blocat definitiv contul pana nu platesc si imi opreste lunar o treime din salarul care intra pe el si mi-l deblocheaza 1-2 zile sa imi scot diferenta... eu zic ca este abuziv fara o hotaraire... mai ales ca eu am vrut sa platesx in rate mai convenabile dar a zis ca ptr mine nu mai este valabila aceasta variant.... :( aveti cv idee ce s-ar putea face? Era sa imi pierd si jobul ca mi-au blocat diurna si banii de cazare aproape 2000 de euro...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca aveati un credit cu ipoteca pe cont. Am studiat de curand un astfel de contract si din cate retin exista o clauza prin care se mentioneaza ca banca are dreptul de a retrage din contul debitorului sumele aferente pentru recuperarea restantelor. Daca se ajunge la executare silita efectiva, veti plati mai mult. Creditorul este cel care decide daca vrea sau nu sa incheie o intelegere de plata cu dvs..
Deci se poate sa fie ipoteca pe cont pe un credit simplu de nevoi personale la ING? Dar si asa eu cred ca e ilegal sa imi blocheze total contul cu tot salariul si sa trebuiasca sa ma rog de ei sa imi dea doua treimi nu?
Era doar o parere - avand in vedere modul in care au operat. Cititi contractul mai bine. Dar din cate stiu eu, conturile deschise la ING - daca ING este si unitatea care va acorda creditul, sunt supuse debitarii directe.

Alte discuții în legătură

Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)
Blocare cont salariu Andreiarv Andreiarv Buna seara,am o restanta la un credit de nevoi pers,aprox 5 luni intarziere. In luna februarie,incercand sa fac o retragere de la un ATM am constatat ca am ... (vezi toată discuția)
Executare silita paul70 paul70 Sotia este bugetara,in contextul actualei situatii economice,nu a mai putut plati rata,a urmat executarea silita:banca la care sotia primea salariul pe card,a ... (vezi toată discuția)