avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare cont salariu

Buna seara,am o restanta la un credit de nevoi pers,aprox 5 luni intarziere. In luna februarie,incercand sa fac o retragere de la un ATM am constatat ca am contul blocat de catre banca. Dupa mai multe comvorbiri cu cei de la banca am intrat in legatura cu un reprezentant al bancii care mi-a dat 2 variante de rezolv. Pe cale amiabila: 1 sa achit 1750 lei si sa imi aleg eu o rata sau 2 sa platesc 900 lei lunar. Salariul meu este 1500 lei plus diurna. Tin sa mentionez ca nu am fost notificat in nici un fel despre blocare cont,executare silita,poprire. Intrebarea este: a procedat legal banca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:49, 3 Aprilie 2020
De unde să știm noi dacă a procedat corect Banca, dacă nu ne dați detalii despre ce anume este vorba. Banca e terț poprit sau creditoare`?
Imi cer scuze,banca este creditoare

Dapix a scris:

De unde să știm noi dacă a procedat corect Banca, dacă nu ne dați detalii despre ce anume este vorba. Banca e terț poprit sau creditoare`?

Executorul judecătoresc, pe salariu, nu vă poate pune poprire mai mare de 1/3 din venitul lunar net. Blocarea contului bancar se face fără înștiințarea debitorului, pentru a se evita scoaterea banilor din cont.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
Poprire sal. pentru datoria unui srl ela-ela ela-ela Se poate face poprire pe salariu pentru o datorie a unui SRL(se afla in procedura de faliment, fiind numit deja un lichidator). Mentionez ca nu exista nicio ... (vezi toată discuția)