avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe care să conţină somarea debitorului la plata sumei de 182650.78 ron , reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii conform facturii si deviz.
daca n-avem contract numai factura si deviz se poate intoduce cererea? dar pe factura este mentionat factura tine loc de contract. nici asa? initial am avut un contract cu firma respectiva, dar s-a expirat, dupa aia au continuat negocierile pt semnarea actului aditional, dar intre timp noi am executat in continuare lucrarile dar promisiunile de la beneficiar ca vine astai sa semneze actul inca nu a fost indeplinita. dar factura a fost insusita de ei si a fost introdus si in contabilitate.
ce sanse avem cu orodonata de urgenta pt somatie de plata?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:02, 7 Noiembrie 2009
formulati somatie de plata conform OG5/01. Este posibil sa formulati si cerere conform OUG 119/07, insa trebuei sa argumentati in fata instantei ca exista raporturi contractuale dar nu a fost insa incheiat un inscris doveditor in acest sens (este o discutie mai delicata si urmand OG5/01 o evitati).
puteti sa le formulati pe rand, mai intai una si apoi cealalta, dar cand ajungeti la aceeasi instanta cu a doua s-ar putea sa existe discutii privind admisibilitatea celei pe care o veti formula a doua.
puteti cere si direct falimentul, si in cadrul procedurii falimentului sa solicitati lichidatorului sa formuleze cerere de atragere a raspunderii administratorului (dar cu sanse reduse).
alegeti somatia daca credeti ca debitoarea este cat de cat solvabila (puteti gasi bunuri care sa fie executate) si falimentul in caz contrar.
Va sfatuiesc sa introduceti somatia de plata in baza OG 5/2001. In cazul dvs , competenta de solutionare apartine tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)
Competenta materiala - anulare act administrativ serbyo serbyo Buna ziua, Am solicitat Trib. Sc.administrativ fiscala anularea unui act administrativ emis de AFP Ialomita si obligarea AFP la restituirea sumei de 9500 lei. ... (vezi toată discuția)