Bună ziua. Lucrez la o societate de apa in functia de cititor incasator si in momentul de fata trebuie da citesc si sa încasez 1000 de abonati in fiecare luna (adica trebuie sa intru in fiecare gospodărie sa citesc fiecare apometru sa emit factura si chitanta) si urmeaza sa mai primes inca 200 abonati. Intrebarea mea este: Cati abonati conform legi trebuie sa incasez lunar? De la serviciu cand le spun ca nu am timp într-o luna sa incasez tot mi se spune ca nu sunt mulți si trebuie sa ma străduiesc sa incasez tot.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Nu cred ca exista o astfel de lege. Numarul de abonati alocati unui cititor de apometre ar trebui sa existe intr-o norma interna a societatii de apa functue de distanta parcursa, timpul de citire si alte criterii, perioada alocata citirii. Cati abonati cititi pe zi? Cat timp dureaza incasarea? Factura nu o emite un serviciu din societate si o trimite abonatului prin posta?
Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.