avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pedeapsă risc pentru apel telefonic în timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pedeapsă risc pentru apel telefonic în timpul ordinului de protecție?

Am apelat sotia pe telefon si suntem in curs de divorț iar eu sunt sub ordin de protecție. Ce pedeapsă risc sa primesc .
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 13:33, 16 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Închisoare cu executare pentru încălcarea ordinului de protecție
Ce soluție exista sa scap de executarea pedepsei ?

Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scopul legii penale şi al pedepsei cu închisoarea este să te determine să respecţi legea şi ordinul judecătoresc şi mai ales, să araţi respect faţă de soţie (sau persoana protejată de ordin).

Dacă nu ai merge la închisoare, atunci cum crezi că poţi fi împiedicat şi convins să nu mai săvârşeşti faptele penale pe care le-ai comis?
Este o lege aberanta. Am avut doua evenimente mari in familie . Cum puteam sa o contactez !Si eu nu am fost informat de gravitatea situației in fapt .Eu nu am citit legea ,nu am știut ca nu poți sa o suni pe sotia ta ,,este penibil .Îmi asum fapta ! Ce urmează ? Am dosar de urmărire penala .

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa citesti ordinul judecatorului, nu legea.
Crezi că pe victimă o interesează că ai tu evenimente importante în familie?

Ordinele de protecţie se dau pentru violenţă gravă, ameninţări cu moartea, hărţuire, fapte grave.

Recunoaşte-ţi greşeala, Nu mai spune că legea e aberantă. Nu mai veni cu scuze că "ai avut evenimente în familie". Nu mai spune că nu ai citit legea sau ordinul judecătorului. Nu mai spune că e "penibil" să nu poţi să-ţi suni soţia. Respectă ordinul judecătorului.

Cere-ţi iertare la judecător şi nu mai comenta absolut nimic. Roagă judecătorul să îţi acorde clemenţă şi poate primeşti doar amendă sau muncă în folosul comunităţii.

Alte discuții în legătură

Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Agresiunea fizica in cuplu mirunaddd mirunaddd Sotul meu m-a batut foarte tare acum cateva zile in fata copiilor. Mi-a luat telefonul si nu am putut chema politia in noaptea aceea, dar vecinii au auzit tot. ... (vezi toată discuția)