avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna seara!
Ma numesc Mihai Tasica.Locuiesc in Ploiesti,judetul Prahova.Sunt casatorita de peste 30 de ani(de putina vreme vaduva) si am patru copii majori.Nu am lucrat niciodata pentru ca am avut grija de copii.Singurul sustinator al familiei era sotul meu care a decedat acum trei saptamani,de cancer.Se numea Mihai Vasile ,avea 59 de ani si 44 de ani in campul muncii.A fost potcovar la Hipodromul Ploiesti.In anul 2014 s-a imbolnavit(era angajat al Hipodromului).A facut un pre-infarct.Asa am aflat ca este bolnav.Situatia lui s-a inrautatit si in anul2015 a renuntat pentru ca nu mai putea sa stea mult in picioare.Se ducea doar cand aveau nevoie de el.De atunci l-am ingrijit pana cand a murit.In urma decesului am aflat ca avea cancer si era in metastaza.In cei trei ani de stat acasa, fara a avea un venit concret,a depus dosarul de pensie ,tinand cont de vechimea pe care o avea si grupa la care era incadrat(grupa II-se judeca pentru grupa I),dar dosarul i-a fost respins.Acum am ramas doar cu acea pensie de urmas pe sase luni,cu toate ca ar fi trebuit sa mi-o dea pe toata perioada cat traiesc.
Consider ca sunt nedreptatita ,mai ales ca el s-a imbolnavit in timpul cat a fost angajat la hipodrom,a lucrat peste 40 de ani la ei si potrivit art.83 din Legea pensiilor ,,pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor ,daca sustinatorul decedat indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii,,Cu speranta ca ma veti ajuta pentru a obtine drepturile care mi se cuvin,va multumesc! Cu stima,Tasica Mihai

Alte discuții în legătură

Pensie urmas toni1072 toni1072 Buna ziua, Am urmatoarea situatie in familie si nu stiu daca copilul minor poate beneficia de pensie de urmas dupa decesul parintelui bolnav Tatal a lucrat ... (vezi toată discuția)
Vaduva, pensie de urmas iulianalili iulianalili buna ziua ,, am si eu o intrebare legata de pensionare sunt nascuta in data de 13 august 1961 si sunt vaduva sotul a lucrat la penitenciar si era la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas circeiramona circeiramona Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)