avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vaduva, pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vaduva, pensie de urmas

buna ziua ,, am si eu o intrebare legata de pensionare sunt nascuta in data de 13 august 1961 si sunt vaduva sotul a lucrat la penitenciar si era la pensie cand a decedat .inreb mea este eu csotie cand pot benefecia de pensia sotului deci cand pot iesi lpensie la ce varsta multumesc
Cel mai recent răspuns: Adisadriana,@gmail.com , utilizator 03:57, 29 Noiembrie 2018
1. Beneficiati de pensie de urmas incepand cu data cu care impliniti varsta standard de pensionare.

2. Pentru o femeie nascuta in august 1961 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 1 luna.

3. Asadar incepand cu data de 13 septembrie 2023 puteti depune cererea si actele necesare la Casa de Pensii.

4. La acea data puteti opta pentru pensia proprie sau pentru jumatate din pensia sotului decedat.
daca sotul decedat avea o pensie de 8000 lei sotia supravietuitoare v a primi 4000 lei?
Daca pensia sotului decedat a fost de 8.000 lei atunci sotia supravietuitoare va primi 50% din acea pensie adica 4.000 lei.
Buna dimineta, Sotul a fost penisionat pe drept a lucrat la mina DE uraniu ,a ieșit la pensie din 1999,de 7 luni a fost depistat de cancerul pulmonar intrat în metastaza gradul 4. a fost operat la plaminul drept , internat la 7 spitale ,în 23 octombrie a decedat.avea pensie 22 de milioane ,am fost căsătorită 26 de ani și avem 3 copii ,numai unul mai este minor ce-i doi copii căsătoriți
Eu nu am nici un venit.Cit suma mi se revine mie si la un copil pensie de urmaș .. Soțul ,Sipanu Constantin.decedat . bolnav de cancer.Va mulțumesc frumos Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate.

.,
Buna dimineața,corect ar fi să se ia în considerare și unde a lucrat Soțul la mina de uraniu ciudanovița la 1000 adîncime..de la aceea mină să îmbolnăvit de cancer la plămâni. .era pensionar pe drept,pe 23 octombrie a decedat la vîrsta de numai 55 de ani..Avea pensie 22 de milioane.Mie si la fată fiind minora si la Liceu .la ce pensie de urmaș avem dreptul .si lA ce suma? Cred că luna viitoare ne vine si noua pensie ca nu aveam nici un leu . Soțul,Sipanu Constantin decedat.Va mulțumesc frumos Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Sot supravietuitor lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sotia supravietuitoare[56 ani],are dreptul la o pensie de urmas,in situatia in care sotul[56 ani] a decedat in urma unor ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mary_inger2007 mary_inger2007 Am 50 de ani si nu am lucrat niciodata .Sotul meu a decedat acum , el fiind pensionar ,Am fost casatoriti timp de 30 de ani .Am dreptul la pensie de urmas ? ... (vezi toată discuția)