avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sot supravietuitor

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sotia supravietuitoare[56 ani],are dreptul la o pensie de urmas,in situatia in care sotul[56 ani] a decedat in urma unor complicatii medicale,imediat dupa terminarea ajutorului de somaj?
Mentionez ca sotia nu a lucrat in ultimii ani,fiind casnica.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:05, 29 Mai 2017
Sotia are dreptul la pensia de urmas la implinirea varstei standard de pensionare.
Precizati, luna si anul nasterii sotiei.
Mutumesc mult! E nascuta in anul 1961,luna iunie.
Legea 263/2010


Articolul 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.

Iunie 1961 Iulie 2023 62/1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa~mi spuneti daca sotia supravietuitoare a sotului,nascut la data de09.07.1957.,care a lucrat 13 ani serviciu civil si apoi 21 de ani cadru ... (vezi toată discuția)
Pensionare sperantzula sperantzula va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:Am 58ani, vaduva din 2011, am 19 ani munca in carte de munca, doresc sa stiu cand am dreptul la pensionare de ... (vezi toată discuția)