avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de mostenire

In urma cu catva ani au decedat parintii ,cumnata si unicul frate.In urma deceselor in casa parinteasca au ramas cei 3 nepoti(copii fratelui).Mentionez faptul ca la nasterea fratelui ,tata fiind in armata ,nu l-a recunoscut ca fiu si parinti ne fiind casatoriti legitim,fratele a primit doar numele mamei ,in dreptul tatalui doar o liniuta(casatoria legitima a avut loc inainte de nasterea mea).Acum am certuri destul de dese cu nepotii zicandu-mi ca pt faptul ca nu am platit impozit de tot ce a ramas , nu mai am nici un drept.Ce pot face.......mai am sanse la ceva drepturi?
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
,
Cel mai recent răspuns: , 14:24, 21 August 2018
Depinde daca ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni pe vechiul Cod civil, 1 an pe noul cod. Nu contează asa mult daca nu ati platit impozitul. Moștenirea se putea accepta si tacit. Cel mai bine, mergeti la un notat si dati declaratii de acceptare succesiuni si deschideți proceruta succesorale.

Daca nu va veti intelege, veti ajunge la instanta.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
cat la % credeti ca-mi revin din drepturi?
Care este ordinea deceselor?
in urma cu 24 ani a decedat mama,in urma cu 13 ani adecedat tata,in urma cu 10 cumnata si acum 7 ani a decedat fratele
Cel mai bine mergeti cu actele la un notar. Aveti 1/3 din bunurile ramase in urma mamei. 1/3 revin tatălui, 1
3 copiilor fiului. Ulterior, partea de 1/3 de pe urma mamei care i-a revenit tatălui va intra, din nou, în masa de împărțit. Toate bunurile tatălui va revin.

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)