In urma cu catva ani au decedat parintii ,cumnata si unicul frate.In urma deceselor in casa parinteasca au ramas cei 3 nepoti(copii fratelui).Mentionez faptul ca la nasterea fratelui ,tata fiind in armata ,nu l-a recunoscut ca fiu si parinti ne fiind casatoriti legitim,fratele a primit doar numele mamei ,in dreptul tatalui doar o liniuta(casatoria legitima a avut loc inainte de nasterea mea).Acum am certuri destul de dese cu nepotii zicandu-mi ca pt faptul ca nu am platit impozit de tot ce a ramas , nu mai am nici un drept.Ce pot face.......mai am sanse la ceva drepturi?
Depinde daca ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni pe vechiul Cod civil, 1 an pe noul cod. Nu contează asa mult daca nu ati platit impozitul. Moștenirea se putea accepta si tacit. Cel mai bine, mergeti la un notat si dati declaratii de acceptare succesiuni si deschideți proceruta succesorale.
Daca nu va veti intelege, veti ajunge la instanta.
Cel mai bine mergeti cu actele la un notar. Aveti 1/3 din bunurile ramase in urma mamei. 1/3 revin tatălui, 1
3 copiilor fiului. Ulterior, partea de 1/3 de pe urma mamei care i-a revenit tatălui va intra, din nou, în masa de împărțit. Toate bunurile tatălui va revin.