avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Întreprindere individuala sau S.R.L?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Întreprindere individuala sau S.R.L?

Bună ziua! Dorim să înființăm un mic atelier de confecții metalice, cu 4-5 angajați. Produsele ar fi exportate in UE. Care ar fi mai avantajos, I.I sau S.R.L?
Deasemenea, care ar fi condițiile de autorizare ale unui asemenea atelier, in afară de procedurile necesare de înființare la O.R.C? Este necesar autorizație de la mediu, PSI etc.? Care sunt cerintele pentru dotarea atelierului? V-aș fi recunoscător pentru orice ajutor. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Butterfly2014 , utilizator 05:53, 23 August 2018
Cel mai indicat a fi un srl (codul caen principal 2511 Fabricarea de constructii metalice si părti componente ale structurilor metalice) si informatii referitoare daca va este necesar autorizație de la mediu si altele, doar la acele institutii unde sa le detaliati clar activitatea pentru ca in principiu o sa va trebuiasca. Dotarea atelierului tine de ceea ce vreti sa produceti. Echipamente precum: aparat sudura, cabina de vopsire, polizor unghiular, compresor aer, masina de gaurit, instalatie de vopsit, reductor, freze, dispozitiv de indoit, fierastrau circular, truse de scule, foarfeca speciala de tabla, cheie dinamometrica si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.
Sediul social al firmei il inregistrati la domiciliul dumneavoastra ca asociat ar puntul de lucru il inregistrati la adresa atelierului.
Mulțumesc! La dotare m-am referit la condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească un atelier, de genul suprafață minimă, existența unei băi etc. Nu găsesc vreun act normativ care reglementează aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Fisa post daal daal Va rog am si eu nevoie de \"FISA POSTULUI pentru VOPSITOR AUTO\" adresa mea de e-mail: office@justclassics.ro Va multumesc anticipat. Daniel (vezi toată discuția)
Ce se poate face?/ bogdyban bogdyban Buna seara, Sunt intr-o dilema mare si am mare nevoie de un raspuns care sa ma lumineze. Am o societate cu obiect de activitate ,,alte lucrari speciale de ... (vezi toată discuția)