Buna ziua ! Certificatul de producator constituie actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare, pe baza caruia acestea pot fi comercializate in piete, tirguri, oboare sau in alte locuri stabilite de consiliile locale. HG 661/2001 reglementeaza procedura de eliberare a certificatelor de producator care se tiparesc prin grija consiliilor judetene si se difuzeaza primariilor. Contravaloarea lor este la o suma modice( mica). Certificatul se elibereaza de primarii comunelor, oraselor si municipiilor, la solicitarea producatorilor, care completeaza in acest sens o cerere tip. Solicitarea este verificata cu privire la detinerea suprafetelor de teren ori a animalelor, atit pe baza datelor din registrul agricol, cit si in teren si trebuie sa se stabileasca existenta produselor pentru care se solicita eliberarea certificatului de producator. Verificarea se face de catre primari, viceprimari, secretari sau alte persoane stabilite prin dispozitia primarului, iar rezultatul va fi consemnat intr-un proces-verbal pe baza caruia se va propune mai-marelui localitatii eliberarea certificatului de producator sau respingerea cererii. Pentru eliberarea certificatului se percepe o taxa stabilita de consiliul local in conditiile legii. In vederea asigurarii publicitatii necesare, titularii certificatelor vor fi inscrisi intr-un tabel nominal care va fi atasat la sediul Primariei, prin grija secretarului. "Accesul producatorilor in piata, inchirierea de mese si cintare se pot face numai pe baza certificatului.