avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LA DNA SAU UNDE ANUME ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LA DNA SAU UNDE ANUME ?

Buna ziua,
Vreau sa va rog sa ma lamuriti, din punct de vedere procedural, daca se poate.. Este vorba despre un certificat de constructie eliberat de catre o primarie in urma aprobarilor date de catre consiliul local, iar el la randul lui, bazandu-se pe deciziile din mai multe comisii, la care se adauga avizele date de mai multe institutii ale statului - mediu, sanatate, politier samd. In opinia noastra, aceasta autorizatie este data fara respectarea PUG si a Certificatului de Urbanism. Am sesizat aceste aspecte Primariei si CL, care au insistat sa sustina proiectul imobiliar si au reconfirmat legalitatea actelor respective, inclusiv prin semnaturile unanime ale catorva zeci de membri din comisiile de specialitate. Precizez ca sesizarile noastre au fost extrem de bine documentate, atat din punct de vedere juridic cat si tehnic, fiind vorba despre erori grosolane de calcul si de incadrare a unor suprafete in termenii ceruti de PUG.
Lucrurile fiind destul de clare, noi suntem in faza de pregatire a plangerii in instanta prin care chemam in judecata Consiliul Local. Pe de alta parte, insa faptul ca aceste aprobari care incalca in mod evident legea au fost date si reconfirmate duce la concluzia ca dezvoltarul, o firma bagata in toate cele in orasul cu pricina, o fi avut o influenta mai mult sau mai putin legala, pe undeva. De altfel, proiectul imobiliar este conceput dpdv arhitectural de catre fostul arhitect sef al localitatii, care este si... membru in comisia de avizare (dupa principiul eu centrez, eu dau cu capul !).
In fine, ca sa nu lungim vorba - care este varianta fezabila pentru a extinde discutia de la acuzele aduse unei insititutii la acuze aduse celor ce au aprobat nemijlocit aceste lucruri. ? Plangere la DNA ?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
marshanna, utilizator

Alte discuții în legătură

Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan flaviu.flaviu flaviu.flaviu pentru introducerea în intravilanul localităţii a unui teren extravilan este NECESARÃ şi SUFICIENTÃ aprobarea unei documentaţii PUZ de catre Consiliul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)