avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Va salut , o vaga nelamuriere despre Planul De ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Va salut , o vaga nelamuriere despre Planul De Urbanism Zonal "PUZ"

Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca imi construiesc, desi in cetificatul de urbanism sunt incadrat cu teren intravilan "cc"pt constructie de locuinte "avize de mediu .curent .gaze .si canalizare "eliberate .plus adresa si numar de casa .nu pot sa inteleg cum lipseste puz-ul daca partea noua a orasului arad este deja schitata si parcelata , si de unde as putea face rost de acest puz daca exista ,,?desie eu cred ca in harta pe care am primito a orasului cu semnatura consiliului local este puzul ?pe care lam anexat .iar la care am fost respins si indrumat sa aduc o hotarare judecatoreasca prin care se spune ca a fost efectuat un puz pe acea zona ?? va rog fiti amabili .,, si informatima multumesc mult astept ....:)
Cel mai recent răspuns: Turda Mariana , utilizator 22:50, 28 Iulie 2010
Reglementarea activitatii in constructii se face atit la nivel national (prin legi, normative etc.), cat si la nivelul administratiei locale.
Primariile sau Consiliile locale coordoneaza realizarea a trei tipuri de norme:
Plan Urbanistic General (PUG),
Plan Urbanistic Zonal (PUZ) si
Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).
Ele constituie trei niveluri de complexitate si scara de abordare: la nivelul orasului, al unei zone (cartier, sector) si la nivel de vecinatate (citeva terenuri, o strada sau o piata).
PUZ este un proiect care are caracter de reglementare specifică detaliată a dezvoltării urbanistice a unei zone din localitate (acoperind toate funcţiunile: locuire, servicii, producţie, circulaţie, spaţii verzi, instituţii publice, etc.) şi asigură corelarea dezvoltării urbanistice complexe a zonei cu prevederile PUG-ului localităţii din care face parte.
Prin PUZ se stabilesc obiectivele, acţiunile, priorităţile, reglementările de urbanism (permisiuni şi restricţii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea construcţiilor din zona studiată (PUZ-ul reprezintă o fază premergătoare realizării investiţiilor, prevederile acestuia realizându-se etapizat in timp, funcţie de fondurile disponibile).
Problemele abordate în cadrul Planului Urbanistic Zonal sunt:
organizarea reţelei stradale; zonificarea funcţională a terenurilor; organizarea urbanistic-arhitecturală în funcţie de caracteristicile structurii urbane; indici şi indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de înălţime, POT, CUT, etc); dezvoltarea infrastructurii edilitare; statutul juridic şi circulaţia terenurilor; delimitarea şi protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebită, dacă acesta există in zona studiată; măsuri de delimitare până la eliminare a efectelor unor riscuri naturale şi antropice, dacă acestea există în zona studiată; menţionarea obiectivelor de utilitate publică; măsuri de protecţie a mediului, ca rezultat al programelor specifice; reglementări specifice detaliate (permisiuni şi restricţii) incluse în Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului.
In primul rand, asa cum v-a fost explicat, un PUZ nu este o simpla harta semnata de catre consiliul local. Este o lucrare de anvergura efectuata de catre specialisti, care ulterior, este aprobata (sau nu) de catre consiliul local. Aberant mi se pare faptul ca functionarii primariei v-au solicitat o hotarare judecatoreasca din care sa rezulte ca exista un PUZ pentru acea zona. Oare cati functionari de acest fel mai exista in tara asta? Daca exista PUZ, pur si simplu ei ar trebui sa fie primii care stiu acest lucru, pentru ca nu le cade din cer fara sa stie ei nimic si nu instantele judecatoresti. Cred ca este o dovada a prostiei si a angajarilor de functionari pe criterii politice care sunt, vorba unui prieten, "pamant de flori"!
Cu toate astea, banuiesc ca v-au invatat neoficial cum sa va rezolvati problema, si anume: tinand cont ca a-ti obtinut toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism si vi se refuza eliberarea autorizatiei de constructie, deschideti o actiune in instanta cu obligatia de a face (imi cer scuze fata de colegii avocati daca gresesc cumva) prin care sa obligati primaria sa elibereze acest document.
Buna ziua, d-le Maris. Sunt arhitect de profesie si va pot spune doua lucruri in cazul proiectului dvs: 1) puteti comanda dvs. un P.U.Z. la un Birou de Arhitectura; 2) Daca ati respectat toate cerintele din Certificatul de Urbanism si ati obtinut toate avizele solicitate, Primaria trebuie sa va elibereze Autorizatia de Construire. Daca au uitat sa va ceara elaborarea unui P.U.Z., conditionind continuarea documentatiei pentru Autorizatia de Construire de eliberarea Hotaririi de aprobare a P.U.Z.-ului, e culpa lor si aveti motiv sa chemati Primaria in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu putem face puz alexsimion84 alexsimion84 Buna seara. Am cumparat un teren in Cernica si nu putem face puzul pentru ca un alt proprietar nu este deacord cu el decat daca nu lasa nimic pentru drum ... (vezi toată discuția)
Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului urbanism danantohi danantohi salutare este normal sa se faca un puz,fara acordul vecinilor? daca sa facut-este normal sa se obtina o autorizatie de constr pt un imobil de 4 nivele ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)