avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului urbanism

salutare
este normal sa se faca un puz,fara acordul vecinilor?
daca sa facut-este normal sa se obtina o autorizatie de constr pt un imobil de 4 nivele =d+p+2e/d+p care este situat la o dist de 2.5 m de limita de proprietate(respectiv casa parintilor ,care are un perete chiar pe hat pe pt ca a ramas jum dintr-un duplex,cealalta jum vecinul a daramat-o-tot fara acordul nostru)
este normal ca un an mai tarziu sa se mai adauge un etaj la cladirea existenta si sa rezulte un p+3 tot fara acordul vecinilor?
si totusi este posibil,cu fonduri europene
astept niste sfaturi
metionez ca aceasta constructie se afla intro zona industriala a iasului,dar intre doua case de locuit
multumesc
Cel mai recent răspuns: danantohi , utilizator 09:10, 7 Martie 2014
Planul Urbanistic Zonal este un proiect care are caracter de reglementare specifica detaliata a dezvoltarii urbanistice a unei zone dintr-o localitate (acoperind toate functiunile: locuire, servicii, productie, circulatie, spatii verzi, institutii publice, etc.) si asigura corelarea dezvoltarii urbanistice complexe a zonei cu prevederile Planului Urbanistic General localitatii din care face parte.
Prin Planul Urbanistic Zonal se stabilesc obiectivele, actiunile, prioritatile, reglementarile de urbanism (permisiuni si restrictii) care trebuie sa fie aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiata (PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii investitiilor, prevederile acestuia realizandu-se etapizat, in functie de fondurile disponibile).
Categorii generale de probleme abordate in cadrul Planului Urbanistic Zonal:
- organizarea retelei stradale;
- zonificarea functionala a terenurilor;
- organizarea urbanistic-arhitecturala in functie de caracteristicile structurii urbane;
- indici si indicatori urbanistici (regim de aliniere, de inaltime, P.O.T., C.U.T. etc.);
- dezvoltarea infrastructurii edilitare;
- statutul juridic si circulatia terenurilor;
- delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebita, daca acesta exista in zona studiata;
- masuri de delimitare pana la eliminarea efectelor unor riscuri naturale si antropice, daca acestea exista in zona studiata;
- mentionarea obiectivelor de utilitate publica;
- masuri de protectie a mediului ca rezultat al programelor specifice;
- reglementari specifice detaliate (permisiuni si restrictii) incluse in Regulamentul local de urbanism aferent PUZ-ului.
CONSULTATI LEGEA 50/1991 si completarile ei .
Prin dispoziţiile inserate în art.2.5.6. din anexa la Legea nr. 50/1991, sunt stabilite cazuri în care este necesar acordul vecinului, apoi, situaţiile în care alte acte normative prevăd noi cazuri de necesitate a exprimării acordului vecinului de proprietate.
Potrivit Regulamentului local de urbanism aferent Planului urbanistic general al mun. Iasi care trebuie aprobat prin HCL, în cazul construcţiilor amplasate pe linia dintre proprietăţi este obligatorie executarea lor cu calcan şi cu consimţământul vecinului

Prin urmare, puteti conditiona eliberarea autorizaţiei de construire de acordul vecinului, respectand dispoziţiile legale în materie de vecinătate, evitând încălcarea prerogativelor dreptului de proprietate al vecinului.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
va salut
toate cele relatate s-au petrecut in decursul a 2ani
in momentulu de fata parintii mei nu mai pot locui acolo,in cond in care langa casa lor s-a ridicat un imobil de 4etaje(centru de afaceri/service auto) la o dist de 2.5 m fata de limita de proprietate,fara nici un acord din partea noastra,in cond in care in zona sunt doar case de locuit...
ce mai putem face?
mutumesc
toate demersurile catre primarie si insp de stat in constructii su fost in zadar.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu putem face puz alexsimion84 alexsimion84 Buna seara. Am cumparat un teren in Cernica si nu putem face puzul pentru ca un alt proprietar nu este deacord cu el decat daca nu lasa nimic pentru drum ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)
Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)