Stim cu totii ca legea trebuie respectata si nu discutata .
Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie .
Daca ar fi avut autoreceptie nu ar fi primit amenda . CAZ INCHIS
ACUM , are bonuri de materiale de constructii ( valoare peste 100 ron ) , nu are aviz , nu are factura si nici nu mai poate sa ia . TREBUIE SA FACA AUTORECEPTIA ? Materialele sunt pe teren . Pot fi acestea scazute in baza bonului de consum pe CHELTUIELI ?:oops:
Buna ziua,
Pe baza bonurilor si a situatiei faptice, poate face autoreceptia materialelor si poate sa intocmeasca NIR-urile corespunzatoare pentru a le introduce in gestiune si in contabilitate.
De aici, poate face nota de scoatere din magazie (gestiune) si, pe baza de Bon de Consum, le poate introduce in opera. E bine sa existe in paralel si dovada executiei lucrarilor cu aceste materiale (consum manopera, deviz firma constructii, etc.).
Daca sunt materiale de constructie importante, ar trebui sa aiba certificate de calitate si de garantie pentru a corespunde destinatiei lor tehnologice (altel apar probleme la receptia lucrarilor).
Toate costurile pot intra pe cheltuielile firmei, daca sunt efectuate legal in scopul realizarii obiectului de activitate.
Nu cred totusi ca acese bonuri de achizitie pot intra pe CHELTUIELI DEDUCTIBILE FISCAL doar pe baza de bonuri de achizitie.
Cu stima,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Autoreceptia
ContSters109653
Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie ... (vezi toată discuția)