avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu o constructie in curs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu o constructie in curs

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Am o casa in constructie in regie proprie. La un moment dat constructorul a ramas fara personal calificat si eu am apelat la alta echipa. Am schimbat inclusiv dirigintele de santier si responsabilul tehnic cu executia. Noua echipa a constatat deficiente destul de importante si care necesita cheltuieli suplimentare ptr remediere. Enumar cateva - cea mai importanta este hidroizolatia, care a fost executata defectuos si nu cu materialele pe care le-am platit (SIKA) fiind nevoit sa decopertez ca sa o pot reface, peretii sunt strambi, scara catre subsol este mai ingusta decat in plan, nu s-a tinut cont de incalzirea in pardoseala cand s-au turnat scarile. Remedierea acestora implica un cost si as vrea sa stiu cum ma pot indrepta impotriva echipei initiale, inclusiv a dirigintelui si a responsbilului RTE ptr recuperarea prejudiciului. Este nevoie de un expert care sa constate toate aceste probleme inainte de remediere? Multumesc ptr timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: dsubti , utilizator 08:24, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie precizat ca legislatia actuala din ctii. nu permite executia in regie proprie.
Informatii aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
O prima abordare este legata de existenta unui proiect de executie lucrari la care sa se poata face referire si a unui contract de prestari servicii cu termene si responsabilitati, incheiat intre dvs. si echipa (legal, firma inregistrata al Registrul comertului si ANAF) respectiva.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta. Fara documentele prezentate anterior plus facturi emise de echipa/ firma si platite de dvs. va fi greu de stabilit responsabilitati, pagube, etc.
Va fi nevoie de o expertiza tehnica judiciara in specializarea ctii. pentru a se stabili lucrarile efectuate pprost si materialele neconforme si o expertiza contabila judiciara pentru stabilire pagube si costuri de remediere.
Multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)
Rensponsabilitate diriginte santier / rte catalin_o catalin_o In 2009 am demarat constructia unei case cu o firma. Am angajat eu, separat de firma Diriginte de santier si Responsabil Tehnic cu Executia. Problema e ca la ... (vezi toată discuția)
Casa deteriorata de vibratii - solutii sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Tatăl meu locuiește într-o casa bătrâneasca. Vizavi s-a început construcția unei noi vile. Datorita camioanelor cu materiale de construcții ... (vezi toată discuția)