avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pe ordonanța de clasare au fost trecute greșit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pe ordonanța de clasare au fost trecute greșit zilele de îngrijiri medicale. Trebuie depusă plângere, sau ce alternativă am?

Buna ziua.
Daca s-au gresit numarul de zile de ingrijiri medicale intr-o ordonanta de clasare a unui dosar pentru vatamare corporala din culpa ( initial pe certificatul iml au fost constatate 7-9 , dar dupa mai multe investigatii s-a ajuns la 14-16). Pe ordonanta au fost trecute doar 7-9. Desi verdictul este acelasi de neincepere a urmarii penale , trebuie depusa plangere in cazul in care s-a gresit nr de zile?
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Este o eroare materiala, puteti solicita indreptarea.
Daca va nemultumeste solutia o puteti ataca daca numarul de zile a fost determinant in darea solutiei si rezulta clar acest lucru.
Numarul de zile nu este determinant in cazul de fata, este vorba de vatamare corporala din culpa unde este necesar pentru indeplinirea conditiilor de tipicitate mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, eu zic ca o cerere indreptare eroare materiala este mai potrivita.
Da, daca fapta nu constituie infractiune oricum nu ajuta plangerea.
Doar pe vatamare cu intentie numarul de zile poate conta foarte mult.
Este vorba despre un accident de circulatie.Am fost accidentat in timp ce traversam trecerea de pietoni regulamentar,Cei de la politie au spus ca oricum verdictul o sa fie de clasare pentru ca nu au fost necesare mai mult de 90 de zile de ingrijiri , doar ca cu aceasta ordonanta am deschis si dosar de dauna la societatea de asigurari a vinovatului pentru a primi despagubiri. Ma gandeam sa nu fie o problema cu despagubirea daca pe certificatul iml sunt 14-16 iar pe ordonanta sunt 7-9.

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu parasirea locului onosaclaudia onosaclaudia buna ziua fetitele ele au fost lovite pe trecerea de pietoni iar soferul a parasit locul accidentului ,una dintre fetite necesita ingrijiri medicale 7 zile cu ... (vezi toată discuția)
Zile de ingrijiri medicale DanielZX DanielZX Buna ziua. Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie, eu fiind la volan. Victima are doar un hematom, iar la tomograf nu i-au gasit nimic in ... (vezi toată discuția)