Buna ziua.
Daca s-au gresit numarul de zile de ingrijiri medicale intr-o ordonanta de clasare a unui dosar pentru vatamare corporala din culpa ( initial pe certificatul iml au fost constatate 7-9 , dar dupa mai multe investigatii s-a ajuns la 14-16). Pe ordonanta au fost trecute doar 7-9. Desi verdictul este acelasi de neincepere a urmarii penale , trebuie depusa plangere in cazul in care s-a gresit nr de zile?
Numarul de zile nu este determinant in cazul de fata, este vorba de vatamare corporala din culpa unde este necesar pentru indeplinirea conditiilor de tipicitate mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, eu zic ca o cerere indreptare eroare materiala este mai potrivita.
Este vorba despre un accident de circulatie.Am fost accidentat in timp ce traversam trecerea de pietoni regulamentar,Cei de la politie au spus ca oricum verdictul o sa fie de clasare pentru ca nu au fost necesare mai mult de 90 de zile de ingrijiri , doar ca cu aceasta ordonanta am deschis si dosar de dauna la societatea de asigurari a vinovatului pentru a primi despagubiri. Ma gandeam sa nu fie o problema cu despagubirea daca pe certificatul iml sunt 14-16 iar pe ordonanta sunt 7-9.