avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare cale acces parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare cale acces parcare

Buna,

Am un vecin care blocheaza cu autoturismul personal intrarea in parcarea blocului parcand pe calea de acces. Problema este ca anumite autoturisme mai late trec milimetric de masina sa riscand avarii.

Ce pot face dpdv legal? Am discutat in cadrul asociatiei fara concluzii clare. Vecinii nu vor sa se bage impotriva proprietarului persoana fiind cunoscuta ca recalcitranta eu fiind cel mai afectat din cauza latimii mai mari a masinii mele. Acel loc nu este marcat ca fiind loc de parcare.

Ii pot deschide proces? Daca da pentru ce acuzatie?Ce lege pot sa invoc?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Vladescu Ionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 23:23, 23 August 2018
N-aveti ce proces sa deschideti. Anuntati telefonic politia locala / parcari de resedinta, va veni va constata si va aplica amenda...
Multumesc, dar exista vreo lege care sa interzica explicit blocarea parcarilor sau ceva legislatie in acest sens?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

N-aveti ce proces sa deschideti. Anuntati telefonic politia locala / parcari de resedinta, va veni va constata si va aplica amenda...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HCGMB 124/2008 corelata cu diverse dispozitii cuprinse in HCL de Sector
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul pe care este amenajat spatiul cu destinatia de parcare de regula reprezinta domeniu public,astfel ca asociatia de proprietari nu poate interveni
Daca statutul terenului este privat,in astfel de situatii poate interveni proprietarul terenului
In primul caz,solutionarea poate fi dispusa de catre politia rutiera
Atentie sporita deoarece exista localitati unde primariile prin HCL au dispus ca spstiile de parcare pot fi utilizate in intervalul 07-18 si de catre alte persoane in afara concesionarilor spatiilor
Tot terenul este privat fiind un ansamblu de locuinte nou. In acest caz se poate interveni pe calea legala din moment ce aceasta situatie se intampla zilnic?

Alte discuții în legătură

Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. ... Bungee Bungee Bună seara! Locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. Locul meu de parcare (pt care detin cf) este obstructionat mereu de către vecinul care ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)