avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 30 zile + amenda - contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 30 zile + amenda - contestatie

Buna ziua,

In cursul zilei de astazi mi-a fost retinut permisul de conducere. Pe o strada cu linie dubla continua, voiam sa virez la stanga, insa am facut acest lucru cu 10 m mai devreme de zona unde linia este discontinua. Un echipaj de politie venea din sens opus si au venit in spatele meu facandu-mi semn sa opresc. Au constat ca am efectuat "o depasire pe linie dubla continua". Eu din cate stiu, depasirea inseamna revenire pe banda de mers, iar eu nu am facut acest lucru, motiv pentru care as vrea sa contest procesul verbal. Pe langa suspendarea permisului de conducere, m-am ales si cu o amenda de 290 de lei. Intrebarea mea este, ce fac cu amenda daca vreau sa contest procesul verbal? O platesc acum. sau doar in cazul in care instanta decide ca nu am dreptate?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
marcel.florian, utilizator
Daca nu platiti in 2 zile lucratoare jumatate din minim in cazul respingerii plangerii veti plati amenda intreaga.
Daca se respinge contestatia o sa trebuiasca sa achitati intreaga suma,indicat este sa platiti jumatate ,avand posibilitatea sa solicitati restituirea in cazul fericit in care este admisa contestatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis incalcare linie continua irinavasiliu irinavasiliu In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata ... (vezi toată discuția)