avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrarea la OSIM a unei marci cu numele \"X ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrarea la OSIM a unei marci cu numele "X Romania"

Buna ziua,
Suntem o agentie de turism care ofera si servicii de incoming. Pentru serviciile de incoming incercam sa dezvoltam un brand denumit "X Romania", cu site care include aceasta denumire si logo. Vrem sa inregistram marca "X Romania" la OSIM. Va rog sa imi spuneti daca in acest caz mai avem nevoie de acordul Statului Roman pentru a folosi cuvantul "Romania" in marca inregistrata. Firma se numeste altfel si nu are in componenta denumirii cuvantul Romania. Multumesc! Corina
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:55, 24 August 2018
E complicat: (i) marcile trebuie sa fie suficient de distinctive (ii) pentru denumirile regionale (denumiri geografice protejate) sunt niste reguli/decizii europene (UE), de ex. Gouda Holland este denumire protejata.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere denumire restaurant Dominique Popescu Dominique Popescu Buna ziua, In ce act normativ este reglementata alegerea si folosirea denumirilor pentru localurile publice (cafenea, etc). Carei autoritati trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Nume si sigla/brand firma Bogdan_12 Bogdan_12 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am un contract de outsourcing pentru servicii IT cu o companie din Uniunea Europeana ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata in sua este valabila si in eu -> ro? Educativ Educativ Buna ziua, Daca exista o marca inregistrata in SUA pe un anumit domeniu, este legal folosirea denumirii ei, in acelasi domeniu, dar cu insemne diferite in ... (vezi toată discuția)