avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de 20 de minute și din câte am înțeles o să mi se dea clasare. Să îmi iau avocat ca să meargă cazul mai rapid, sau să las lucrurile să meargă de la sine?

Cum am mai explicat am fost prins acum 5 luni cu numere rosii expirate de 20 de minute si din cate am inteles o sa mi se dea clasare cel mai probabil pentru ca fapta nu e atat de grava si nu am antecedente penale. Imi puteti da un sfat sa imi iau un avocat sa mearga mai rapid cazul dar posibil daca pun presiune sa mi se dea un verdict nefavorabil mie sau sa las lucrurie sa mearga de la sine find un caz asa minor ? Voi ce spuneti am sanse sa iau clasare ? DAca ati trecut prin asa ceva va rog sa imi raspundeti
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vlad23456 , utilizator 12:12, 21 Decembrie 2018
Probabil o sa fie o amenda penala in cel mai rau caz
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
DenisRif, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mai deschis topic cu aceasta intrebare si v-am raspuns.
Nu cred ca se v-a dispune clasarea dar este posibila o solutie de renuntare la urmarire penala.
In ceea ce priveste cazul dvs, asa minor cum il vedeti, fapta pe care ati savarsit-o se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Daca angajati avocat nu inseamna ca puneti presiune, este un drept al dumneavoastra.

Mi s-a dat incetarea urmaririi penale intrebarea mea este se vede in cazier ? Pot da la politie daca mi s-a terminat cazul asa fara amenda fara absolut nimic . SI aceasta fapta prin incetarea urmaririi penale este un "antecedent penal " chiar daca mi s-a dat incetarea u.p
Oricum o sa va apara fapta si ca ati fost cercetat deoarece la verificarile care le fac in cazul dumneavoastra care sunt mai complexe o sa se stie si acest aspect indiferent ca nu apare in cazier
Stiti ce nu inteleg de ce mi s-ar da incetarea urmaririi penale cat timp eu nu am fost urmarit ? de ce nu mi s-a dat neinceperea urmaririi penale ? Oricum am citit aici scrie clar ca declari ca nu esti in cur de urmarire penala judecata sau in curs de executare deci eu nu ma incadrez la nicio fapta . SI mai scrie nu am fost cercetat penal aici nu s-a ajuns pentru ca politistul nu m-a trimis in instanta . DEci toate cerintele le pot trece cu brio . Unii de la resurse umane spun ca pot da linistit altii ca nu deci nici ei nu sunt foarte bine informatii. Cei din cadrele M.A.P.N ( am vrut sa dau la agenti de penitenciare) mi-au spus sa termin dosarul pentru ca nu respect acolo cerintele si daca mi se da neincepere , clasare, incetare orice ce nu imi afecteaza cazierul judiciar pe care il scot pot da fara probleme. Cred ca in aceiasi situatie sunt si in cadrul M.A.I a fost o situatie fara discernamant nu a fost vina mea , nici macar masina eu zic ca pot da linistit . Politistul care mi-a dat "sentinta" a zis sa dau ca nu mi se intampla nimic. Intrebarea este pentru ca nu gasesc , care este diferenta dintre neincepere si incetarea u.p ?

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal clasat cu nup cat dureaza pana primesc rezolutia? David2011111 David2011111 Buna ziua,din nefericire mam ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcolului,insa in baza analizelor de la iml politistul care ancheteaza ... (vezi toată discuția)
Confirmare la urmărirea penala Marianph28 Marianph28 În data de 18.08.2017 am primit comunicare de la judecătorie cu dispunere și în care scria că trebuie să achit cheltuielile de judecata, le-am achitat ... (vezi toată discuția)