Buna ziua.
In luna ian.2018 am depus online la primarie cerere pt parcare pe domeniu public, la care am anexat in aceeasi luna certificatul de handicap al copilului , care in aug.2018 a implinit un an si are sindrom Down, si nici pana la aceasta data (25.08.18) nu am primit nici un raspuns din partea lor.
In 11.08 .18 am sunat la serviciul parcari din cadrul primariei,unde o doamna, dupa ce a verificat nr cererii mi a spus ca oricum cererea nu s a aprobat si sa ne descurcam cum putem, plus comentarii ca de ce nu ne am cumparat loc de parcare cand ne am.mutat, ca trebuia sa ne gandim ca o sa avem nevoie de parcare -de parca am fi stiut ca o sa avem in viitor un copil cu sindromul down si va fi mult mai greu, si sa ne descurcam ca si pana acuma, iar ca rezolvare a situatiei dna mi a recomandat sa parchez in fata blocului, sa duc copii ( mai avem inca un baietel de 3 ani) si apoi sa caut un loc de parcare prin zona. (Ma intreb cum sa las copii in casa singuri daca nu am cu cine i lasa )...Aceeasi doamna mi a mai spus ca oricum nu as primi loc de parcare pentru ca am doar resedinta la adresa respectiva dar nu si adresa de domiciliu..
Noi locuim in chirie la adresa respectiva si avem contract de inchiriere ,inregistrat la Anaf ,pe o perioada de 5 ani, din care au trecut cca 2,5 ani. Deasemenea ne a mai spus ca,si daca o sa se faca parcari ale primariei pe strada noastra, cei de la casele de vizavi de blocul nostru,vor avea intaietate la locurile de parcare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Daca proprietarii de case au curte unde sa si parcheze masinile si spatiul alocat din domeniul public pt acces la aceasta,ca toti au puse pe porti cu ,,acces garaj,, ,,, nu blocati,,acestia mai au dreptul sa primeasca parcare cu abonament?
2.Daca avem contract de inchiriere declarat ,nu putem primi loc de parcare cu abonament, mai ales ca avem in C.I. resedinta la adresa respectiva?Adica e f clar ca noi.locuim acolo.
3.In primul rand ,avand copil cu handicap grav,nu ar trebui sa primim loc de parcare gratuit conform Legii 448/2006 privind drepturile persoanelor cu dizabilitati? Acolo spune clar ca administratorul drumului public acorda loc de parcare persoanelor cu handicap.
Cui ar trebui sa ma adresez?Mi se pare inacceptabil sa mi se dea asemenea raspunsuri,iar autoritatea publica nici sa nu incerce macar sa gasim niste solutii..si noi continuam zilnic sa ne chinuim cu 2 copii ca ploua,ca ninge sa fugim cu ei in brate ca nu gasim locuri de parcare in fata blocului (unde se parcheaza oricum si s ar putea amenaja locuri de parcare cu abonament)
Multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
15:50, 27 August 2018