avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform contractului, la nerespectarea unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform contractului, la nerespectarea unuia dintre articole chiriașul trebuie să părăsească spațiul. Cum se procedează în astfel de situații?

Ce acte de atentionare trebuie trimise chiriasului care nu a respectat contractul de inchiriere,mai exact nu a platit chiria? Conform contractului la nerespectarea unuia dintre articole,chiriasul trebuie sa paraseasca spatiul.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 05:57, 31 August 2018
Puteti sa ii transmiteti o notificare. Puteti sa cereti si evacuarea lui prin instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lege se stipuleaza urmatoarele: Contractele de locațiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale (asa cum probabil este si contractul dvs de inchiriere), precum și cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.
Depinde ce doriti dvs ,printr-o notificare transmisa prin posta sau prin av/executor judecatoresc puteti sa i solicitati chiria sau daca este cazul puteti sa indicati artic din contract incalcat si sa i puneti in vedere sa paraseasca imobilul .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cand s-a încheiat contractul. Acum nu se mai înregistrează la Anaf.
Am trimis o notificare,mai trebuie sa i trimit si somatie?Eu vreau sa paraseasca spatiul.Daca nu o face,pot sa i scot marfa si mobilierul dupa spatiu sau este infractiune?Problema e ca eu deja am inchiriat altcuiva,nu am timp sa o mai astept.

Alte discuții în legătură

Refuzul de a parasi spatiul inchiriat Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incheiat un contract de inchiriere, pe un spatiu, cu proprietarul unei cladiri, acesta producand efecte de la 1 ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara un chirias care nu a mai platit chiria si nici intretinerea? Tzuca1997 Tzuca1997 Buna ziua, Nu stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a da afara un chirias persoana juridica, care a inchiriat un spatiu de la mine persoana fizica, ... (vezi toată discuția)