avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul de a parasi spatiul inchiriat
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul de a parasi spatiul inchiriat

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Am incheiat un contract de inchiriere, pe un spatiu, cu proprietarul unei cladiri, acesta producand efecte de la 1 august. Problema este ca, acel spatiu a fost ocupat de o societate aflata in insolventa, care refuza sa paraseasca spatiul. Primul termen in instanta, pentru executarea silita a acestora este abia in octombrie.
Intrebarea este: Cum putem intra in posesia spatiului, inainte ca instanta sa dispuna executarea silita? Putem forta intrarea in spatiu, fara sa avem probleme cu justitia?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 14:11, 23 August 2013
Inseamna ca de la 1 august trebuia sa va mutati in acel spatiu.Dar proprietarul nu i-a notificat?
Ba da, i-a notificat. Insa ei refuza sa paraseasca spatiul, probabil pe motiv ca vor sa intre in procedura reorganizarii si sa-si continue activitatea.

Daca intram cu forta, fara o hotarare judecatoreasca, o sa avem probleme?
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
Andr33agav, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Andr33agav a scris:
Problema este ca, acel spatiu a fost ocupat de o societate aflata in insolventa, care refuza sa paraseasca spatiul. Primul termen in instanta, pentru executarea silita a acestora este abia in octombrie.

Problema este ca daca fostul chirias este in insolventa este o problema, adica proprietarul cladirii nu poate rezilia contractul cu ei dupa bunul lui plac. EL, proprietarul trebuia sa rezolve problema asta si apoi sa va inchirieze dvoastra.
Asa ce a facut?, a reziliat/sau nu contractul cu insolventii, anormal, apoi v-a inchiriat dvoastra un spatiu cu probleme, anormal, apoi dvoastra va bateti capul sa rezolvati problema, nu este normal. Cred ca pana nu se finalizeaza insolventa nu aveti nicio sansa sa va mutati acolo.
Evacuarea chiriasului se face numai pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Chiriasul este obligat la plata chiriei prevazute in contractul de inchiriere, pana la data executarii efective a hotararii de evacuare.Dvs nu puteti sa il evacuati , asta ramane in sarcina proprietarului .

Alte discuții în legătură

Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)