avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avalizarea biletului la ordin, consecinte!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avalizarea biletului la ordin, consecinte!

Buna ziua!
Va rog să-mi spuneți ce consecinte decurg din avalizarea biletului la ordin în situația următoare:
Firma A in calitate de beneficiar servicii in baza unui contract are datorii la firma B in calitate de prestator. Firma B are și ea aceași sumă, datorie la firma A rezultate din contract de vânzare cumpărare mărfuri. Deci ambele firme cu aceeași datorie una față de cealaltă. Se intenționează compensarea datoriilor.
Firma A emite bilet la ordin în favoarea firmei B pe suma datorata iar firma B avalizeaza biletul în favoarea firmei A (a emitentului).
Menționez că eu sunt firma B și îmi este frica de faptul că, dacă firma A introduce biletul în bancă iar dumnealor primesc refuz la plata voi deveni bun de plată în baza titlului executoriu pe care îl are BO.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 12:35, 28 August 2018
puteti face o compensare sunt forma unui contract notarial, si in momentul semnarii contractului sa vi se predea biletul la ordin
Buna seara, dna. avocat Maria!
Dar, dumnealor solicită biletul înapoi avalizat de mine. În situația avalizarii exista riscul ca dumnealor să-l introducă în bancă, sa obțină refuzul la plata.... pentru că tot contul lor este, apoi să-și îndrepte procedura de executare către mine pe motiv că firma dumnealor nu este solvabilă?

avocatmaria a scris:

puteti face o compensare sunt forma unui contract notarial, si in momentul semnarii contractului sa vi se predea biletul la ordin

se restituie biletul in cazul compensarii , cred ca e romaneste ce am zis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat m0nique m0nique Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) [b]pentru[/b] [u]societatea ... (vezi toată discuția)