avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt obligat la plata pensiei de întreținere și pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt obligat la plata pensiei de întreținere și pe perioada masteratului?

Buna ziua. Am un copil care a terminat Universitatea de 3 ani in Anglia. Acum s-a inscris la un Master in cadrul aceleiasi Universitati.
In hotararea judecatoreasca, scrie ca sunt obligat sa platesc pensia de intretinere pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de varsta de 26 ani. Stiam ca studiile reprezinta doar anii facultatea, nu si Master-ul.
Sunt obligat la plata pensiei de intretinere si pe perioada Master-ului?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ankka2006 , utilizator 10:32, 10 Septembrie 2019
cati ani are copilul?
daca nu are 26 de ani,in principiu da- trebuie sa achitati pana la implinirea varstei de 26 de ani
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Copilul are 22 de ani.
Poate gresesc, dar eu inteleg in felul urmator: A terminat 3 ani de studiu. Are o diploma, deci poate sa se angajeze undeva. Master-ul este un studiu (facultativ) dupa absolvirea facultatii. Este la fel ca si in cazul in care s-ar inscrie la Doctorat...
Poate gresesc...
Jurisprudenta este impartita si nu unanima in a categorisi masterul si doctoratul. Asa ca aveti 2 optiuni: fie platiti pana la implinirea a 26 ani, fie sistati acum si daca va merge in instanta va trebui sa probeze pe de o parte starea de nevoie(in speta lipsa veniturilor sau venituri insuficiente) si pe de alta parte continuarea studiilor.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Probabil ca va trebui sa cantaresc bine cele 2 optiuni...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Priviti lucrurile altfel, este tot copilul dvs. si trebuie sa il sprijiniti indiferent de starea civila.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara law 2012 law 2012 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, poate a mai fi fost abordat subiectul in acest forum dar nu am gasit raspunsul. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)