Ruda dumneavoastra a facut si face un lucru firesc, indeplinindu-si in continuare obligartiile fata de copilul sau.
Intr-adevar, dupa varsta de 18 ani a copilului, in conditiile in care acesta se afla in continuarea studiilor, parintele care a avut obligatia de a plati pensia de intretinere, are obligatia de a da intretine copilului, pana la finalizarea studiilor, fara a depasi varsta de 26 de ani. De altfel, obligatia de a da intretinere o au ambii parinti, indifereant daca locuiesc sau nu impreuna cu copiii. Insa, parerea mea este ca, fiind vorba despre relatia parinte-copil, nu este de dorit ca proaspatul major sa fie nevoit sa se adreseze instantei, chemandu-si tatal/mama in fata judecatorului. Parintii pot sa-si indeplineasca indatoririle pe care le au fata de copiii lor si fara a le fi impus acest lucru, de bunavoie (art 530 CC).
Desigur, dupa varsta de 18 ani, este posibil ca unii copii, paralel cu studiile, sa faca efortul de a realiza si ei un venit (care, de regula, este foarte mic), dar daca acel venit nu le este indestulator, parintii au in continuare obligatia de a-i ajuta (daca atunci cand locuim impreuna cu ei continuam sa-I ajutam, nu vad de ce sa nu o facem, benevol, si atunci cand nu traim sub acelasi acoperis). Eu cred ca, nu este firesc si benefic pentru nimeni ca un copil sa fie nevoit sa-si dovedeasca starea de nevoie in instanta, cred ca lucrurile se pot solutiona si prin buna intelegere, asa cum spuneti ca procedeaza ruda dumneavoastra.
O seara placuta!