Buna seara. Am un baiat care a implinit 18 ani. El se afla in franta cu mama lui. Pana la aceasta varsta am platit pensie alimentara in cont la o banca. Precizez ca de 3 ani nu mai stiu nimic de el . Va rog sa mi spuneti,daca va merge la facultate,voi fi obligat sa platesc mai departe? Si care este procedura si ce fel de drepturi as avea eu ca parinte avand in vedere ca nu am nici o relatie cu el din pricina mamei.Sorin
Dacă va continua studiile, puteţi fi obligat la plata pensiei alimentare până la împlinirea vârstei de 26 de ani ai băiatului. Ca să fiţi obligat, trebuie ca băiatul să vă cheme pe dvs. în instanţă pentru obligarea dvs. la plata pensiei alimentare şi instanţa stabileşte obligaţia de la data depunerii cererii lui la registratura judecătoriei.
Copilul fiind major, nu mai aveţi nici un drept asupra lui, aveţi doar obligaţia susţinerii financiare a acestuia, dacă el vă cere.
Având în vedere că este major, nu mai aveți nici o obligație de plată a pensiei de întreținere. Dacă între timp face dovada că este în continuarea studiilor, puteți fi obligat la plată.