avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Durata eliberarii hotararii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Durata eliberarii hotararii de divort

Saptamana aceasta este termen in procesul nostru de divort. Eu locuiesc in alta tara, motiv pentru care desi divortul este de comun acord, am decis ca sotul sa depuna cererea de divort, iar eu am raspuns la intampinare spunand ca sunt de acord cu divortul. Nu avem copii sau bunuri. Acum m-am intors in tara pentru a fi prezenta la termen. Voi sta in tara doar 3 saptamani si as vrea sa obtin hotararea definitiva in acest timp. Vom solicita ca hotararea sa fie definitiva, amandoi renuntand la dreptul de a formula un recurs in 30 de zile.

Intrebarea mea este, cat dureaza sa obtin hotararea definitiva si de unde o obtin? Voi fi anuntata cumva ca hotararea a fost redactata? Daca eu nu voi mai fi in tara, o poate ridica altcineva in numele meu?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:44, 27 August 2018
Redactarea hotararii doar in teorie se realizeaza in 30 de zile practic dureaza cel putin cateva luni in functie de volumul de munca al instantei.Puteti imputernici prin procura sa ridice cineva in numele dvs sentinta ar fi indicat ca la termen sa indicati un domiciliu din Ro unde sa va fie comunicata.(nu tb sa fie domiciliul dvs ci al unei rude,prieten etc)
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu o redactează nicio instanță în 3 săptămâni, vă angajați avocat urmând să i se comunice acestuia și să se ocupe tot el de legalizare.
Sau solicitați comunicarea la o rudă din țară dacă nu vă permiteți un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort emily_39 emily_39 buna. doresc sa divortez de comun acord cu sotul care este cetatean strain.as dori sa aflu durata maxima a acestui proces.fara partaj cu custodia stabilita a ... (vezi toată discuția)
Divort, termen pronuntare popescucarmen43 popescucarmen43 aflata in proces de divort cu minori ultimul termen in luna martie 2014 cu respect vin sa pun intrebarea care este termenul pentru pronuntarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)