avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer intre stat si privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer intre stat si privat

Am aflat ca exista o portita in lege prin care un profesor titular la stat (in mediul preuniversitar) se poate trasfera, legal, sub forma de detasare, la o institutie educationala (scoala privata). In ce conditii se poate realiza aceasta, stie cineva? Ce fel de scoala privata trebuie sa fie, este in regula/acceptabil un centru cultural, de exemplu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: enash , utilizator 14:33, 28 August 2018
Transferul este una, detasarea este alta.

Codul Muncii
Art. 45
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Mulțumesc . Da sunt diferite. Deci se poate sau nu mutarea (sub orice nume ar avea loc) la un institut cultural de la o școala de stat cu pastrarea titulaturii (la acea școala in particular sau in sistemul de învățământ de stat, in general)? Aud ca sunt colegi care au făcut aceasta mutare de la stat la privat, dar totuși un institut cultural nu este o școala privată ci doar un centru de studii lingvistice, dpdv al predării.
Se poate prin detasare sau prin operatiunile de incetare /incheiere c.i.m.
Cunoasteti detalii privind procedura de detasare? Cum o pot demara dpdv legal pt a fi totul ok? Multumesc
Procedura de detasare pe teritoriul Romaniei
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Vechime invatamant preuniversitar enash enash As dori sa stiu daca predarea specialitatii de pe diploma de licenta (in cazul meu limbi straine) intr-o institutie privata (centru cultural de limbi straine), ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din concediu crestere copil mncngrn mncngrn Buna ziua! Am o problema. Lucrez in educatie ca profesor invatamant primar. In anul 2009 am primit titulatura pe scoala de centru Trusesti. Am functionat un an ... (vezi toată discuția)
Salarizare profesori in scolile private anghel marian anghel marian Sunt detasat pt anul acesta scolar la o scoala particulara. Nu am beneficiat de maririle acordate la stat, profesorilor cu aceeasi vechime si grad didactic. ... (vezi toată discuția)